Mind Education

Cuplul conștient. Știința dedicată cuplului

Am creat acest program de formare pentru că, în primul rând, trăiesc cu bucurie, satisfacție și încredere procesul de mentorat profesional pe care îl ofer terapeuților și celor preocupați în a susține sănătatea mentală a cuplului, familiei și comunității și, în al doilea rând, pentru că îmi doresc să contribui la crearea unei comunități de profesioniști care să se alăture Școlii pentru Cuplu în demersul ei de a susține cuplul și iubirea sănătoasă trăită cu bucurie și împlinire.

Cred într-un cuplu conștient susținut de o comunitate sănătoasă care își asumă procesul de transformare și schimbare. O comunitate pentru care sănătatea mentală și emoțională devine o prioritate și, în consecință, și cuplul are mai mari șanse pentru un trai în doi sănătos și o iubire care să susțină evoluția personală și a cuplului.  Cred că terapia de cuplu are nevoie să fie mai conectată atât cu știința, cât și cu schimbările de convingeri, practici și nevoi ale oamenilor și comunităților din prezent.

Care sunt tematicile cursului?

„Cuplul conștient. Știința dedicată cuplului” este primul curs din cadrul programului de formare dedicat specialiștilor.  Cursul are o parte de analiză a utilității studiilor relevante din terapia de cuplu și nu numai, precum și studii de caz care integrează modul în care susținem cuplul și iubirea sănătoasă. Modelul de bază psihoterapeutic este cel cognitiv-comportamental cu integrarea modelelor psihoterapeutice unde există studii validate științific și unde eu am avut o practică clinică valoroasă pentru cupluri.

Subiectele abordate sunt:

  • Intervenții validate științific în cuplu, dating și relații romantice din domeniul psihologiei relației de cuplu, neuro-științelor, psihologiei sociale și cognitive și psihoterapiilor dedicate cuplului și relațiilor romantice. Mituri despre iubire, dating, căsnicie și cuplu. Studii de caz.
  • Istoria convingerilor despre relațiile de iubire, căsnicie și dating. Provocările cuplului și a relațiilor romantice în prezent și implicații pe termen lung. Studii de caz.
  • Implicațiile studiilor asupra temperamentului și alte studii din biologie în înțelegerea relațiilor romantice și ale cuplului. Studii de caz.
  • Evaluarea cuplului și înțelegerea etapelor unei relații de cuplu, explicații științifice ale momentelor de ruptură și criză și cum pot fi depășite. Integrarea teoriei atașamentului, teoriilor cognitiv-comportamentale și a altor modele relevante pentru cuplu și relațiile romantice. Studii de caz.
  • Analiza și evaluarea principalelor mecanisme de coping în cuplu, criticismul, îndreptățirea, abandonul, respingerea, neîncrederea, subjugarea, dependența, perfecționismul, auto-sacrificiul.
  • Redefinirea masculinității și feminității și influența lor în viața de cuplu și dating.  Implicațiile identității de gen în lucrul cu cuplul. Consilierea cuplurilor LGBTQ+. Studii de caz.
  • Ce înseamnă o relație sănătoasă de cuplu? Abilitățile de care ai nevoie pentru a alege sănătos un partener, pentru a menține o relație și pentru a evolua în relația de cuplu.
  • Cuplul erotic, menținerea pasiunii și a bucuriei de a trăi în doi. Dorința sexuală scăzută și alte provocări ale cuplului din zilele noastre.

Workshop-uri

Școala pentru Cuplu

Cuplul conștient. Știința dedicată cuplului

Formare pentru specialiști, București

Sold Out — 30.01.2020 — 01.02.2020