Mind Education

Alina Lupeș

Trainer în cadrul Clinicii Mind Education

Alina Lupeș este trainer și consilier Mind Education în programele de mindfulness și transformarea stresului în vitalitate. Lucrează în sesiuni individuale și cu grupuri, cu echipe, adolescenți și adulți.

Alina este certificată în meditație mindfulness de către The Power of Awareness Training Institute (The Greater Good Science Center, Univ. of California), și a studiat dansul contemporan la Academia de Dans și Performance (CNDB). A urmat programul Aspen Young Leaders 2019. În 2021 își continuă studiile în practici somatice la Stockholm University of the Arts.

Programele sale sunt dedicate celor care își doresc să se deschidă către o nouă etapă a dezvoltării și să restabilească un ritm rezilient al vieții, cu prezență, vitalitate și flux în muncă. Presupun implicare într-un parcurs integrat, cu sens și atenție la propriile nevoi, valori și resurse:

– Conștientizarea nevoilor și a resurselor: mentale (atenție, conștientizare), de corp (relaxare, vitalitate), emoționale (calm, conectare, compasiune, blândețe)

– Setarea obiectivelor și a competențelor necesare pentru a răspunde cu reziliență oricărei situații (ex: prezența, toleranța la disconfort, competențele somatice, integrarea emoții – corp – minte – comportament)

– Explorarea practicilor potrivite în funcție de preferințe, pentru a debloca și reactiva mecanismele interioare: minte (mindfulness, atenție, dezvăluire a calităților naturale de siguranță și relaxare, RAIN), corp (somatice, de mișcare, automasaj, detensionare, revitalizare), emoții (exprimare creativă, procesare)

– Sprijin în a identifica și depăși dificultățile de pe parcurs: disconfort, blocaje, renunțare.

Practicile fac parte dintr-o metodă simplă, dar avansată, cu ghidaj concret, care produc efecte imediate și pe termen lung: procesare și reglare emoțională, mai puțină reactivitate, capacitate crescută de a lua decizii conștiente, reglarea sănătoasă a stresului (descărcarea tensiunii acumulate în corp, reziliență).

Programele dezvoltate de Alina vor fi disponibile și pe sinergie.ro, alături de practici și pachete de meditații ghidate care pot fi exersate acasă.