Mind Education

Ioana Șuștac

Psihoterapeut și coach cognitiv-comportamental

Ioana lucrează în cadrul Clinicii Mind Education din Cluj-Napoca, în special cu adulți tineri și adolescenți. Ea crede cu tărie în importanța și frumusețea dezvoltării potențialului uman. Auto-cunoașterea și o relație sănătoasă cu sine sunt premise importante de la care pornește în procesul de schimbare. Atât cultivarea rezilienței în fața obstacolelor, cât și valorificarea potențialului în fața oportunităților sunt abordate cu bunătate, curaj și compasiune.

Ioana are încredere în puterea oamenilor de a deveni arhitecți entuziasmați și iscusiți ai propriilor vieți. Consideră că fiecare dintre noi are resurse interne proprii, uneori neconștientizate, pe care le putem folosi pentru a fi mai bine, atât cu noi înșine, cât și în relațiile cu ceilalți. O gândire adaptativă, în acord cu valorile personale conduce la emoții și acțiuni specifice unui prezent trăit cu bucurie, mai puțin întunecat de greutățile trecutului sau de îngrijorările viitorului.

Arii de expertiză: anxietate (generalizată, socială, de performanță, atacuri de panică, fobii specifice), imagine de sine, gestionarea emoțiilor dificile, managementul stresului și al carierei, frica de eșec, creșterea calității relațiilor, creșterea satisfacției vieții.

Educație și formare:

  • Formare în Terapii Cognitiv-Comportamentale – Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România;
  • Formare în coaching – Asociația Internațională de Coaching Cognitiv-Comportamental, acreditare ANC;
  • Masterat în Psihologie clinică, consiliere și psihoterapie, Univ. „Babeș-Bolyai”;
  • Internship la Clinica Universitară “PsyTech”;
  • Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Univ. „Babeș-Bolyai”;

Prezentări de lucrări științifice:

  • Relația dintre procesele identitare și starea de bine – CISP (2018);
  • Fixarea de scopuri și auto-compasiunea în fericire – Congresul EFPSA, Danemarca (2019);
  • Efectele mindfulness-ului asupra imaginii corporale: flexibilitate psihologică, rușine și auto-prezentare perfecționistă în mediul online – SmartPSI (2020).