Mind Education

De ce autostimularea este benefică pentru femei

Sursa foto: www.unsplash.com

Autostimularea, sau în limbaj popular, masturbarea, este încă un subiect considerat foarte rușinos în cultura noastră. Mai ales dacă este vorba despre femei. În ceea ce privește bărbații, societatea acceptă masturbarea ca fiind ceva normal în dezvoltarea lor, deși nu prea este discutată. Pe de altă parte, dacă o femeie se autostimulează, atunci este considerat ca fiind ceva greșit, anormal și rușinos.

CE ESTE STIMULAREA CLITORIALĂ?

Pe scurt, acest tip de autostimulare are ca personaj principal clitorisul. Chiar dacă timp de mii de ani acest organ sexual feminin a fost diminuat în importanță și ignorat aproape complet, acum suntem conștienți de faptul că este componenta vitală a orgasmului feminin. Statisticile ne spun că doar 4% dintre femei ajung la orgasm la începutul unei relații sexuale. După cum am menționat și în articolul anterior, ne concentrăm prea mult pe partea de penetrare și prea puțin pe stimularea clitorisului. Din păcate, deoarece masturbarea nu este încurajată în cazul femeilor, beneficiile sale sunt încă lăsate în umbră. Pe lângă descoperirea orgasmului, vei observa și alte surprise în viață ta, precum:

ÎȚI OFERĂ ÎNCREDERE ȘI PUTERE ASUPRA PROPRIEI SEXUALITĂȚI

Masturbarea este privită, în mod greșit, ca fiind varianta celor care nu au un partener sau o viață sexuală activă. Indiferent de situația actuală din viața ta romantică, autostimularea ar trebui să fie prezentă ca o activitate de autocunoaștere. Nu este nimic greșit în a învăța cum funcționează corpul tău și să îți descoperi latura erotică – cu cât ești mai conectată la tine și ești conștientă de ce îți dorești pe plan sexual, cu atât vei avea mai multă încredere. 

La început, descoperirea propriei sexualități poate părea o sarcină dificilă și rușinoasă. Nu trebuie să fie așa. Încearcă să fii relaxată și să îți creezi un mediu în care să te poți descoperi fără alte distrageri sau griji. Când alegi să îți dedici un moment din zi (sau noapte) în acest fel, construiește o atmosferă plăcută și relaxantă. Alte ajutoare precum jucăriile, filmele sau cărțile sunt binevenite. Important este să fie un moment dedicat ție și corpului tău.

AJUTĂ CORPUL SĂ SE RELAXEZE ȘI NE SCAPĂ DE STRES

Să zicem că ai avut o zi stresantă sau ai o perioadă mai tensionată. Faptul că îți iei un moment atunci când ajungi acasă să te detașezi de ceea ce se întâmplă în afară și de grijile de zi cu zi este extrem de benefic. Mai ales dacă în acel moment ești concentrat doar pe plăcere, iar mintea ta se golește de griji și este acaparată doar de ce se întâmplă în prezent. Autostimularea este, de asemenea, o metodă bună de a ne ancora și bucura de momentul prezent – putem acorda atenție detaliilor precum sunetelor, mirosului, senzațiilor. În acele momente, nu contează altceva. 

ADUCE SENZAȚII DE PLĂCERE CARE AJUTĂ PE TERMEN LUNG

Dacă te afli într-o relație, faptul că petreci momente intime cu partenerul, sau că vă trimiteți mesaje cu subînțeles care dau frâu liber imaginației, sunt acțiuni plăcute care îți îmbunătățesc starea de bine generală și te ajută să fii mai relaxată în viața de zi cu zi. În cazul în care ești singură, nu e nici o problemă! După cum a fost menționat și anterior, există multe unelte de care te poți folosi să aduci mici plăceri în viața ta intimă. Fie că vorbim de cărți, bloguri, povești online, filme, artă cu substrat erotic, le poți introduce în viață ta de zi cu zi pentru a aduce scurte momente de adrenalină și anticipare. Odată introduse în rutina ta, vei observa că începi să devii mai binedispusă și mai confortabilă cu persoana ta.

ÎȚI POATE AJUTA RELAȚIA

Nu în ultimul rând, masturbarea poate aduce beneficii și în interiorul relațiilor romantice. Autostimularea nu înseamnă, în nici un caz, că partenerul tău nu este îndeajuns de bun. Dimpotrivă, odată ce ajungi să îți cunoști dorințele și preferințele din timpul sexului, le vei putea comunica partenerului cu încredere. Îl vei putea ghida și va învăța mult mai repede despre așteptările tale. Când comunicarea legată de partea sexuală este relaxată, deschisă și fără timiditate, atunci se vor vedea rezultate imediate și de efect.