Mind Education

Carte Bună: Acționează cu dragoste

geografia_intima_a_femeii_editabilCartea de azi este Acționează cu dragoste (ACT with LOVE) – Pune capăt conflictelor, rezolvă neînțelegerile și întărește-ți relația prin terapia acceptării și angajamentului, semnată de Russ Harris, apărută la Editura Herald.

O carte pe care o recomand cu mare încredere cuplurilor și celor interesați de relațiile romantice. O carte practică, utilă, mai ales pentru că pune într-o altă perspectivă certurile și conflictele din cuplu și te ajută să înțelegi cum îți poți rezolva divergențele fără resentimente, renunțare, agresivitate sau critică.

Așteptările nerealiste despre dragoste, iubire și viața de cuplu sunt adesea cele care ne creează suferințe în relații. Gândurile sunt, cel mai frecvent, interpretări ale realității, datorită experiențelor trecute. Autorul, psihoterapeut specializat în terapia acceptării și angajamentului (ACT) – o formă de terapie cognitiv-comportamentală pe care și eu o practic și o găsesc extrem de utilă – prezintă în cartea sa, Acționează cu dragoste, modul în care relația și, în fapt, fericirea și bunăstarea ta, sunt sabotate de modul în care mintea funcționează uneori. Cu înțelepciune însă cuplurile sunt sprijinite în a face diferența dintre așteptări nerealiste, adesea neexprimate pe înțelesul partenerului, judecăți și erori de judecată și realitatea celuilalt. Așadar, multe dintre tensiuni și conflicte se vor elimina dacă renunți la judecăți și înțelegi că ele nu sunt realitatea și adevărul.

Lectură plăcută vă doresc!