Mind Education

Carte bună: Atlasul Frumuseții – Femeile lumii în 500 de portrete.

Atlasul Frumuseții – Femeile lumii în 500 de portrete. Autoarea fotografiilor este Mihaela Noroc, o româncă născută la Chișinău a cărei poveste de viața m-a impresionat și inspirat. Susținută de soțul ei, autoarea povestește cum și-a regăsit curajul de a face ceea ce-și dorea – fotografia, și în această călătorie și-a reclădit încrederea în ea. Începe să călătorească și să fotografieze femei. S-a redescoperit pe ea. Povestea unei femei care m-a încântat și pentru că înțeleg că drumul sau calea către noi nu este adesea cea mai ușoară sau la îndemână și nu apare în viața noastră când o căutăm cu îndârjire. Însă o viață trăită cu pasiune este ceea ce ne dă sens și atunci avem puterea de a schimba, transforma, de a ne transforma. Puterea, pentru că avem nevoie de putere de a ne vedea unii pe ceilalți, fără să mai fugim unii de ceilalți.

Mi-a plăcut mult cum vorbește despre femei – Aceste femei m-au ajutat să fiu ceea ce sunt astăzi. Din fiecare întâlnire am învățat să fiu un om mai bun și să văd frumusețea peste tot, nu doar la suprafață. Ce înseamnă să fii frumos, în zilele noastre? Înseamnă a fi tu însuți, a fi natural și autentic. 500 de femei, mame și fiice, tinere sau mai în vârstă, de diverse profesii și cu pasiuni diverse. Femei autentice – există ceva profund care ne leagă pe toate, ca femei, ca oameni. Există frumusețe și bunătate.

Un album pe care l-am primit în dar de la o femeie frumoasă – mi-aș dori să se simtă frumoasă cu adevărat – și care a fost primit cu o mare bucurie de cele două fetele ale mele care sunt la vârsta identității și a întrebărilor. Mulțumesc mult de tot pentru acest incredibil dar, cât de frumoasă este femeia!