Mind Education

Carte bună: Călătoriile lui Erus

Alec Blenche, consilierul în nutriție și fondatorul site-ului ViataVerdeViu este și cel care a creat colecția minunată de cărți – Călătoriile lui Erus – cu povești terapeutice pentru cei mici si cei mari. Cărțile au prins viață în urma unui proiect de succes desfășurat într-o școală generală din Constanța. Călătoriile lui Erus sunt povești pline de înțelepciune care împletesc abilități legate de inteligența emotională cu informații relevante despre alimentație și stil de viată sănătos. Punând accentul pe cele mai importante virtuti, pe responsabilitatea umană dar și pe importanța mediului înconjurător, colecția de cărți este o încântare pentru copii și o bucurie pentru părinții care nu mai știu ce soluții creative să găsească pentru a-i împrieteni pe copiii lor cu alimentele sănătoase și un stil de viață responsabil și sănătos.

Seria de cărți are în centru un băiat temător cu obiceiuri nu prea sănătoase și cu unele atitudini nepotrivite. Pe parcursul călătoriilor el trece prin mai multe încercări și provocări unde își face prieteni, descoperă abilități, învață lucruri minunate, devenind mai bun, mai curajos, mai înțelept și mai sănătos.

Colecția Călătoriile lui Erus cuprinde:

“Erus și Valea Răbdării” ne duce în prima călătorie a lui Erus (prin Valea Răbdării) în care învață ce este răbdarea și multe alte lucruri importante. O aventură cu rime, cântecele (pe care le găsim aici: https://calatoriileluierus.ro/ ) mister, fructe, iepurași și alte personaje drăgălașe. Călătoria sa este plină de învățăminte și povețe dar și de momente hazlii și de pură bucurie, o lume de basm mirific, o lume a copilăriei și a imaginației. Un cadrul perfect în care copiii se pot identifica cu personajele și pot învăța în felul lor câteva lucruri foarte importante precum importanța familiei, importanța prieteniei și nu în ultimul rând cât de important este să înveți să ai răbdare.

 “Erus și Valea Generozității” prezintă a doua călătorie, plină de peripeții a băiețelului Erus și a prietenului său de drum Alpi. După ce a învățat ce este răbdarea, Erus descoperă acum cât de importantă este generozitatea, în timpul călătoriei sale prin valea cu acelasi nume, în aceeși lume de basm, învățând cât de importante sunt bogățiile naturii: soarele, aerul, apa și pământul dar mai ales, cât de importantă este generozitatea.

În “Erus și Valea Iubirii” băiețelul învață despre valoarea iubirii. In volumul al treilea al seriei, îl urmărim cu sufletul la gură pe Erus alături de prietenii săi, Roua și mărul vorbitor Alpi, trecând prin Valea Iubirii și confruntându-se cu temutul Rege Frică-Frică. Iar aventurile lor nu se opresc aici, pentru că Ordinul celor Nouă, din care Erus și Roua fac parte acum, va trebui să salveze planeta.

În ”Erus și Valea Recunoștinței” vedem cum toate experiențele din trecut și-au pus amprenta asupra lui Erus. L-au ajutat să crească, să se maturizeze și să înțeleagă mai bine lucrurile din jurul său. Nu mai este temător, încrezut, lipsit de răbdare și de generozitate ca altădată. Este acum un băiat care știe că trebuie să își ducă la bun sfârsit misiunea începută în Regatul Vântului. După ce a învățat să aibă răbdare, după ce a învățat bucuria și forța generozității, după ce a descoperit magia iubirii împreună cu Prințesa Roua, în cel de-al patrulea volum al seriei, Erus și prietenii lui trebuie să facă față celei mai grele dintre toate încercările și să învețe cea mai importantă dintre lecții pentru a ajunge în Valea Recunoștinței și pentru a-l învinge pe Regele Frică-Frică.