Mind Education

Carte bună: Calm the mind, change the world.

Cartea bună de astăzi este Calm. Calm the mind, change the world a autorului Michael Acton Smith. Minunat mesaj are această carte pe care o știu de mult timp însă pe care am descoperit-o cu adevărat recent, după ce am reînceput practica zilnică a meditației.

Este o carte pe care v-o recomand și datorită aplicației Calm pe care eu o folosesc pentru practica meditației și pentru cursurile pe care ni le oferă, extrem de valoroase și pe teme foarte utile, cum ar fi depresia, oboseala și nevoia de a ne odihni, alimentație conștientă, frica și creativitatea și fericirea. Deși am avut multe rețineri în a folosi o aplicație pe telefon pentru meditație, m-a ajutat mult să reiau practica într-un moment de mare disconfort fizic și emoțional. Mi-a oferit o disciplină pe care l-a început o pierdusem.

Calm este o carte pe care aș recomanda-o și pentru un cadou unui om drag, ca un dar și o formă de a se familiariza cu practica meditației. Cartea are o grafică deosebită care inspiră liniște, o minte sănătoasă, regăsire și re-conectare. Influența practicii meditației asupra sănătății mentale este dovedită în foarte multe studii, atât pentru reducerea simptomelor de anxietate și depresie moderate și ușoare, cât și pentru reducerea stresului și a oboselii sau creșterea rezilienței. Pentru mine, practica mă ajută zilnic să mă reconectez cu ceea ce simt, cu gândurile și momentele în care mintea mea judecă sau are o percepție asupra realității care îmi produce suferință și mă ajută să nu mă detașez emoțional de disconfort sau să amplific disconfortul prin gândurile pe care le produce mintea mea atunci. Practica zilnică de 10-20 de minute este pentru mine o cale prin care introspecția și reflecția sunt mult mai profunde și mă simt capabilă să fiu mai prezentă în relația cu soțul și copiii mei acasă, chiar și în zile în care simt oboseala, tensiunea sau îngrijorările.

Găsiți cartea în librăriile Cărturești.

Vă recomand și alte surse unde vă puteți familiariza cu practica meditației:

https://itunes.apple.com/itunes-u/the-new-psychology-depression/id474787597 (meditații pentru depresie)