Mind Education

Carte bună: Cele 7 obișnuințe ale copiilor fericiți

Cartea bună de astăzi sunt de fapt…patru!

Bestseller internațional tradus în 34 de limbi, Cele 7 obișnuințe ale persoanelor extraordinar de eficace. Lecții puternice de schimbare personală a lui Stephen R. Covey a fost adaptată familiilor, prin publicarea unui volum separat. Apoi, fiul lui Stephen Covey, Sean Covey a adaptat cartea pentru adolescenți și copii.

Am aflat de aceste cărți prin intermediul partenerilor noștri de la Transylvania College care organizează regulat în școală, pentru copii, părinți și profesori, cursul The 7 Habits of Highly Effective People și mi-am dat seama ce repede și fără sens trece viața prinsă fiind în task-urile de zi cu zi dacă nu am în minte misiunea personală – care e contribuția mea în lume. Am știut dintotdeauna că pot să râd și să mă joc cu copiii într-un alt fel decât mă descurc să gestionez relațiile cu adulții. Dar odată cu acest curs, am putut să-mi setez și niște obiective în acest sens.

Iată de ce astăzi vă recomand să citiți împreună cu copiii voștri Cele 7 obișnuințe ale copiilor fericiți. O citesc și recitesc împreună cu fiica mea și o discutăm. Pentru că ce mi se pare foarte eficient la cartea asta este că fiecare dintre cele 7 povești are la final o pagină – Colțul părinților – în care te ajută să faci împreună cu copilul tău o analiză a textului. Îți înșiruie una sub alta întrebările pe care le poți pune copilului tău astfel încât acesta să reflecteze la mesajul poveștii, dar și „pașii mărunți” care pot fi făcuți pentru a exersa o abilitate. Și cu ocazia asta poate și tu ca părinte vei începe să faci schimbări în viața ta pentru a deveni mai eficace, poate vei putea discuta și împărtăși cu copilul tău propria experiență. Pentru că timpul de calitate cu copilul nu înseamnă ore nesfârșite de joc și voie bună, ci și implicarea și sprijinirea copiilor în luarea propriilor decizii sau „prioritizarea priorităților”, când s-ar putea să-ți dai seama că anumite reguli sau activități nu-și prea au rostul și vei avea mai mult timp pentru starea de bine a ta și a copilului tău.

Citiți în paralel Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace. Veți afla din multele exemple din carte cum anume să creați rutinele cele mai sănătoase ca să aveți o stare de bine în familie! Lectură plăcută!