Mind Education

Carte bună: Codul culturii. Secretele grupurilor de mare succes

În ultima perioadă, dat fiind impactul pandemiei COVID-15, contextul de muncă și dinamica relațiilor în cadrul echipelor s-au schimbat. Odată cu acestea, a crescut interesul pentru sănătate mentală și specialiștii au devenit mai dornici de a înțelege ce este de făcut, pentru a ne putea adapta cu bine și a avea grijă de calitatea vieții personale și profesionale.

Leaderii, managerii, responsabilii din departamentele de resurse umane joacă un rol important în performanța și starea de bine a echipelor, în special în vremuri precum acestea, motiv pentru care este esențial ca ei să beneficieze de informații și instrumente care pot face diferența la locul de muncă, în cadrul echipelor.  Un instrument în acest sens este cartea propusă astăzi: Secretele grupurilor de mare succes.

Cartea, scrisă de către Daniel Coyle (2017) examinează dinamică grupurilor mari și mici, formale și informale, cu scopul de a ajuta cititorul să înțeleagă cum anume funcționează echipele bune și prospere. Sunt de asemenea oferite sugestii practice prin care pot fi îmbunătățite relațiile de colaborare cu ceilalți.

Din cercetarea realizată, autorul  a observat că în centrul echipelor de succes, stau 3 aptitudini:

Autorul sugerează faptul că vulnerabilitatea și crearea unui spațiu în care este acceptabil să exprimi eșecul, greșeala și slăbiciunea, sunt esențiale pentru crearea spațiului de încredere, siguranță și apartenența, elemente ce susțin membrii echipelor și promovează sănătatea mentală în cadrul spațiului profesional.

Un text util celor care doresc să înțeleagă, sau să aprofundeze aspecte ce țin de buna funcționalitate a unei echipe de succes și de asemenea ce presupune să construiești o cultură organizaționale bazată pe adaptare și transformare.