Mind Education

Carte bună: Creierul copilului meu

Cartea pe care am ales-o săptămâna aceasta este Creierul copilului meu, scrisă de Daniel J. Siegl și Tyna Bryson, și publicată de Editura For You. Daniel Siegel, neuropsiholog cu vastă experiență clinică, specializat în teoria atașamentului, și Tyna Bryson, consilier în educație parentală, sintetizează într-o formă extrem de accesibilă informații științifice despre dezvoltatarea creierului copiilor și cum funcționează acesta. Părinții pot înțelege prin intermediul acestei lecturi în ce fel dezvoltarea în ritm diferit a zonelor creierului va avea impact asupra comportamentului copilului, cum îi pot fi alături în mod eficient în momentele încărcate emoțional și care sunt nevoile neîmplinite ale copilului lor.

Așa cum cei doi autori subliniază în carte, dincolo de arhitectura de bază a creierului și de temperamentul înnăscut, părinții au o contribuție importantă prin crearea tipurilor de experiențe care să ajute la dezvoltarea unui creier elastic, bine integrat. Studiile arată că acei copii cu care părinții au discutat despre emoții și semnificația lor au o mai bună gestionare a acestora. De asemenea, copiii care au povestit despre diverse evenimente cu părinții lor tind să aibă o mai bună memorie emoțională. Toate acestea ne ajută să înțelegem de ce au nevoie copiii noștri și cum îi putem susține.

Alături de conținutul documentat științific, cartea le oferă părinților numeroase exerciții prin care să crească abilitățile copiilor, și chiar pe ale lor, de integrare emoțională, de dezvoltare a empatiei sau de creștere a conștientizării momentului prezent.

Cartea este una dintre cele de bază, altfel spus, din kit-ul de înțelegere pe care îl recomand fiecărui părinte.

Lectură plăcută și relații bune cu copiii voștri!

Cartea Creierul copilului tău are, în perioada 6-12 aprilie 2017, reducere de 20% în librăriile Cărturești din Cluj-Napoca.