Carte bună: Cum să nu-ți pierzi mințile
Cartea bună de azi, Cum să nu-ți pierzi mințile este cartea scrisă de terapeuta Philippa Perry pe care am descoperit-o citind o altă carte a ei, The Book You Wish Your Parents Had Read, pe care v-o și recomand.
Cartea bună de azi am citit-o ușor, ca o lectură bună de care ai uneori nevoie ca să te inspire, motivată fiind în primul rând de nevoia de dezvoltare a proiectul echipei noastre Practica Stării de Bine, și curioasă să văd cum un alt terapeut cu multă experiență privește grija față de sănătatea noastră mentală. M-a atras și titlul și mai ales promisiunea lui, cum să nu-mi pierd mințile!
O recomand pentru că oferă și practici extrem de utile, cum este exercițiul zona de confort, exercițiile de respirație sau cum să ții un jurnal, mai ales pentru cei care încă nu au obișnuința de a reflecta și a fi introspectivi. Ce înseamnă Cum să nu-ți pierzi mințile după autoare? Să te autoobservi, și aici intervine jurnalul și reflecțiile personale, să știi cum să-ți clădești relații sănătoase, să-ți înțelegi stresul „bun”, să-ți dezvolți reziliența și să știi să ieși din zona de confort ca să evoluezi, și să-ți înțelegi povestea și cum ea îți influențează ea modul în care în care îți definești identitatea.
„Schimbarea, spune autoarea, se produce când devenim conștienți de ceea ce suntem, nu când încercăm să devenim ceea ce nu suntem.” Cartea apărută la colecția The School of Life este un bun instrument în acest proces de a deveni mai conștienți de cine suntem, înțelegem cum orice relație de impact, deschisă poate să ne schimbe structura creierului în orice moment al vieții. Asta mai ales pentru scepticii care nu cred că oamenii se mai pot schimba. „Creierele noastre au nevoie de alte creiere sau, așa cum se mai spune, oamenii au nevoie de oameni.”
Cartea este valoroasă pentru mine și pentru că are câteva resurse foarte utile de lecturi și face referire la filosoful Martin Buber, care a avut o mare influență în formarea mea ca terapeut de cuplu, „Orice înființare adevărată este o întâlnire.” Avem nevoie să ne îngăduim să fim deschiși la influența celorlalți dacă vrem ca și noi să-i putem influența.
Lectură plăcută vă doresc, să vă inspire să fiți introspectivi, să aveți un jurnal personal și să fiți cu grijă pentru sănătatea voastră mentală!
O scurtă prezentare a cărții:
Dacă sunteți părinte, vă invit să-i urmăriți și prezentările: