Mind Education

Carte bună: Cum să-ți gestionezi emoțiile copleșitoare și să-ți recapeți autocontrolul

Astăzi vă recomand cartea „Cum să-ți gestionezi emoțiile copleșitoare și să-ți recapeți autocontrolul” de Matthew McKay, Jeffrey Brantley și Jeffrey Wood. Este o carte concepută ca un ghid practic, cu multe recomandări clare despre managementul emoțiilor și stărilor intense. Fiind o perioadă lungă cu multe provocări pentru toată lumea, am observat că pentru mulți oameni a devenit dificil să își păstreze autocontrolul și cred că poate veni în întâmpinarea acestor probleme. 

Dezvoltată pentru prima dată de Marsha Linehan pentru tratarea tulburărilor de personalitate, terapia dialectică a comportamentului (DBT) s-a dovedit eficientă ca tratament pentru o serie de alte afecțiuni și vă poate îmbunătăți foarte mult capacitatea de a gestiona suferința fără a pierde controlul și fără a acționa distructiv. Cartea este structurată pe patru domenii cheie: toleranța la suferință, atenția, reglarea emoțiilor și eficacitatea interpersonală.

Începeți prin a lucra la exercițiile introductive și, după ce ați făcut progrese, treceți la capitolele cu abilități avansate. Fie că sunteți sau nu profesionist, fie că folosiți această carte pentru a sprijini munca efectuată în terapie sau ca bază pentru a vă înțelege mai bine propriile trăiri sau ale celor din jur, puteți beneficia de acest ghid clar și practic pentru a vă gestiona mai bine emoțiile.

Cei care aplică programul prezentat în această carte pot dobândi abilitățile necesare pentru a experimenta emoții puternice fără a rămâne blocați în modele de comportament care dăunează relațiilor și scad calitatea vieții. În special pentru persoanele care se luptă cu emoții intense și dureroase, acest ghid de lucru este o resursă excelentă.

A ști cum să reglăm eficient emoțiile nu este ceva cu care ne naștem, ci mai degrabă ceva ce învățăm pe parcurs. Acest manual oferă o claritate asupra emoțiilor și instrucțiuni pas cu pas pentru îmbunătățirea stării emoționale. Este ușor de citit și ușor de utilizat – cu tehnici axate pe creșterea compasiunii față de sine și față de ceilalți. Dacă o parcurgeți puteți dobândi tehnici de atenție, precum și abilități pentru a trece printr-o criză, pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și pentru a vă înțelege mai bine nevoile în relații. Spor la citit!