Mind Education

Carte bună: Echipe de vis

Ce crezi că face ca o echipă să fie puternică și prosperă? Care sunt regulile și indiciile de urmat? Cine cunoaște și aplică aceste reguli? 

În cartea sa, Shane Snow prezintă o serie de elemente și idei care predispun o echipă la a ajunge grozavă (dream team), oferind concepte, povești extrase din istoria omenirii și încurajări pentru a crea culoarul prielnic.  

Mulți dintre noi am experimentat efectul benefic al unei echipe. Realizarea unor lucruri sau proiecte importante, care au continuitate în timp, care oferă sens și motivație. Rezultatul obținut în cadrul unei echipe, este adesea mai mare decât ceea ce poate realiza fiecare în individualitatea sa. Totuși, deși munca de echipă are multe beneficii transformaționale și inovatoare, să nu uităm că aceasta poate fi uneori frustrantă, tensionată și poate scoate la iveală părți din oameni care produc stres și conflicte. Interne sau directe. Uneori, în mintea membrilor echipei apare gândul că poate e mai bine să lucreze individual. În timp ce munca individuală este valoroasă, atunci când oameni se adună și creează un scop comun, sunt flexibili mintal, empatici, sunt dispuși să fie provocați și sunt deschiși la a asculta, efectul poate fi împlinitor și chiar inspirant.

În această carte ești plimbat într-un mod aventuros prin istorie, neuroștiințe, psihologie, afaceri și o explorare a ceea ce diferențiază echipele care doar muncesc împreună, de cele care devin variante mai bune și mai prospere. Vei învăța:

O carte antrenantă despre oameni, minte și colaborare.

Spor la citit!