Mind Education

Carte bună: Empatia în parenting, Shauna Shapiro și Chris White

Empatia în parentingCum să crești un copil fericit, independent și echilibrat, dezvoltându-i inteligența emoțională. O carte a autorilor Shauna Shapiro și Chris White apărută în 2016 la editura Sian Books cu titlul original Mindful Discipline.

Am ales-o datorită interesului crescut al multor părinți și profesori pe care i-am întâlnit preocupați de tema disciplinei ca formă de învățare a copiilor, a empatiei și a modului în care ea poate fi încurajată în rândul copiilor și adulților.

O carte bună pentru că aduce știința în sprijinul părinților și profesorilor, dar oferă și multe exemple și exerciții practice. Utile mai ales când ai de exersat concepte care aparent par simple de aplicat și înțeles – cum este autocontrolul sau capacitatea de a fi prezent. Mi-a plăcut textul pentru că vorbește de smerenie, nu perfecționism, despre păstrarea identității copilului și a sinelui lui autentic și mai ales despre acceptarea miracolului creșterii copilului nostru. Fără îndârjire și trudă din partea părinților, ci cu disponibilitate – am fost meniți să ne îngrijim copilul ca pe o sămânță, aidoma unui grădinar.

Atitudinea față de nereușite ca o cale spre dobândirea înțelepciunii este unul din mesajele valoroase ale cărții, important de transmis copiilor noștri. O carte care te ajută să privești lucrurile în profunzime, dincolo de comportamentul tău sau al copilului.

O carte scrisă cu blândețe, fără încrâncenare sau critică, pe care v-o recomand cu drag!

Cartea „Empatia în parenting” are, în perioada 17 – 23 august 2017, reducere de 20% în librăriile Cărturești din Cluj-Napoca.