Mind Education

Carte bună: Familia conștientă – O Revoluție în parentaj

Cartea bună de azi este Familia conștientă – O Revoluție în parentaj sau despre cum să ne creștem copiii cu atenție și înțelepciune, a autoarei Shefali Tsabary. O recomand pe autoare pentru perspectiva ei despre valoarea și rolul relației părinte-copil, pentru modul în care te sprijină pe tine ca părinte în a te înțelege și a înțelege modul în care avem ca părinți tendința de a controla copiii și îl justificăm prin grijă. Despre nevoile reale ale copiilor și nevoile reale ale noastre, părinții. Autoarea a structurat mesajele pe care vrea să le comunice în 7 mituri, de exemplu, Părinții trebuie să dețină controlul sau Un Părinte bun este iubitor, mituri care ne provoacă fiecăruia dintre noi convingerile de părinți și ne sprijină să reflectăm cu mai multă înțelepciune față de alegerile pe care le facem în relația cu noi și copiii noștri. Ce înseamnă să iubești fără să încurajezi îndreptățirea? Mai ales acum când resursele la care au acces copiii sunt mult mai multe, când tehnologia le distrage atenția de la nevoile lor sănătoase și când există acest discurs public al căutării fericirii.

Cum devenim noi părinții mai autentici? Mai conștienți de cine suntem, ce vrem, care este identitatea noastră și către ce ne îndreptăm? Cum frica ne blochează multe din momente și ne crește anxietatea și agresivitatea. Teama că ceva nu este în regulă cu copilul, teama că i se va întâmpla ceva rău, teama că pierdem controlul. Fricile noastre se transformă, dacă nu le conștientizăm, în tendința de control a copilului și, din păcate, ne distanțează de el. Nu-l mai vedem pe copil, cine este el diferit de noi, cum se simte el, cum îl pot sprijini, să-l ascult fără să fiu reactiv din cauza propriilor mele frici și anxietăți. Cum să fim părinți prezenți, să fie înțelegere și acceptare, pace și liniște.

Vă recomand să o ascultați și să-i citiți cărțile. Vă vor sprijini să vă transformați viața și familia. Să deveniți mai conștienți și capabili să fiți prezenți în relația cu dumneavoastră, copilul și familia.