Mind Education

Carte bună: Healthy Brain, Happy Life

Astăzi vă recomand o carte a lui Wendy Suzuki. Ea predă cursuri de neuroștiințe la NYU. În cartea sa, „Healthy Brain, Happy Life”, ea împletește povești din viața personală cu concepte, studii și tot felul de informații interesante despre cum funcționează creierul uman.

Părea că Wendy are o viață minunată: om de știință renumit, profesor la o universitate de renume, coordonator al unui laborator de neuroștiințe. La 40 de ani, Wendy era extrem de implicată și concentrată pe munca ei. Și-a dat seama într-o zi, însă, că îi lipsesc multe lucruri: interacțiunile cu ceilalți oameni erau de regulă limitate pentru sarcinile de la serviciu, nu avea o relație stabilă, resimțea un nivel ridicat de stres din pricina tuturor responsabilităților pe care le avea. Se simțea destul de copleșită. Așadar, s-a hotărât să aplice ceea ce știa din neuroștiințe și în viața personală. A început să facă mai multă mișcare, să mănânce mai sănătos, să prioritizeze timpul pentru relaxare, să practice mindfulness și yoga, să își reconstruiască o viață socială, să călătorească, să facă loc și pentru creativitate, lucruri care demult îi făceau plăcere. În tot acest demers, ea a pus accent pe legătura dintre minte și corp și pe a arăta cum, dacă avem grijă de corpul nostru, de nevoile noastre, putem fi mai concentrați și facem o muncă de calitate.

Îmi place foarte mult cartea „Healthy Brain, Happy Life” pentru că este o combinație de amintiri și informații științifice care ne poate sprijini să privim diferit creierul, sănătatea și fericirea noastră. Un alt lucru care îmi place este că oferă tot felul de trucuri practice și foarte interesante pentru a ne îmbogăți realitatea, perspectiva, prin care să ne conectăm mai bine la corpul nostru, prin care să exersăm abilități noi care ne pot transforma viața.