Mind Education

Carte bună: Imunitatea. Arta de a fi sănătos

Cartea bună de azi este despre un subiect de mare interes în contextul pandemiei, și anume despre imunitate. Textul este al autoarei Jenna Macciochi – Imunitatea. Arta de a fi sănătos. Motivul pentru care recomand această carte, deși nu este domeniul meu de specializare, dincolo de motivația personală, este că autoarea vorbește despre rolul imunității în menținerea sănătății mentale. Cred cu toată convingerea că o bună sănătate mentală înseamnă și preocuparea noastră pentru nutriție și o alimentație care să ne susțină sănătatea, nu să o împovăreze.

Cum spune și autoarea, avem nevoie să ne sprijinim sistemul imunitar, nu să îl stimulăm și, ca și creierul, imunitatea este un sistem de învățare. Vă propun să-l descifrăm. Autoarea, cu o experiență de peste 20 de ani, aduce în discuție multe din miturile despre imunitate și ne oferă răspunsuri validate științific și explicații de mare ajutor în înțelegerea corpului și a nevoilor noastre. Pe mine m-a cucerit textul ei și mi-a adus mai multă claritate, fără să-ți ofere remedii rapide și soluții miraculoase.

Veți găsi în carte și informații valoroase despre legătura cu stresul și despre rădăcinile emoționale ale bolilor și am apreciat mult faptul că autoarea promovează terapia minte-emoție-corp, lucru în care cred și eu foarte mult. Avem nevoie să ne înțelegem, să ne îngrijim corpul, să ne reamintim faptul că emoțiile se exprimă prin corp, să avem grijă de mintea noastră și să le integrăm.

Vă doresc lectură plăcută și cât mai multă grijă și preocupare pentru sănătatea voastră, a familiei și oamenilor pe care îi iubiți.