Mind Education

Carte bună: Iubește și fii iubit. (Aproape) totul despre relația de cuplu

Cartea bună de astăzi este Iubește și fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relația de cuplu a Domnicăi Petrovai, care a ajuns deja la sute de cititori. Iată ce ne-au scris ei, în doar câteva cuvinte, mesaje care de altfel se repetă:

„Cartea este ca o sesiune de terapie. Mi-a deschis ochii asupra relației mele cu mine.”

„Citesc cu multă emoție cartea. Așa de frumos exprimi și definești iubirea…minunat. Îmi place foarte mult și o citesc pe nerăsuflate și parcă te aud vorbind.”

„Dacă fiecare dintre parteneri la început de drum într-o relație ar citi cartea ta, oamenii ar fi mai fericiți, iar copiii lor ar trăi în familii cu adevărat familii.”

„Déjà am citit cartea și mi-a trezit un mare wow! Anticipam o carte minunată, dar mi-a depășit așteptările într-un mod foarte plăcut! Felicitări Domnica!”

***

Cartea a fost lansată oficial de Editura Humanitas la Bookfest în 3 iunie, dar cei care nu au reușit să ajungă la la Rompexpo și vor să o întâlnească pe Domnica, pot să o facă astăzi, 7 iunie, de la 18.30 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, unde va vorbi despre Sensul cuplului – fericirea sau dezvoltare personală? Alături de Domnica sunt invitați Tatiana Niculescu, Miruna Ioani, Daniela Palade Teodorescu și Alex Zamfir.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

***

„Am scris dorind să explic că viața în doi – oricât de nebănuite ar fi căile ei – are un alfabet. Trebuie să urmeze o igienă elementară. Să aibă repere și limite sănătoase. Există etape, fiecare cu farmecul și miza ei. Ca o relaţie de cuplu să funcționeze, alfabetul ei trebuie învățat. Copiii voştri încă nu știu, poate, să scrie şi să citească, sau nu au capacitatea să înțeleagă încă, dar, inevitabil, modelul vostru de viață de cuplu, de iubire le va rămâne întipărit în minte şi în suflet pentru tot restul vieții. Aşadar aveți grijă ce lăsați în urmă…” (Domnica Petrovai)

„Cartea Domnicăi Petrovai nu este un rețetar. Cei care caută soluții rapide, de tipul quick fix, nu le vor găsi aici. Vor găsi însă o serie de sfaturi care le pot fi de folos: despre cum să se protejeze și să-și marcheze teritoriile într-o iubire, cum să genereze încredere, cum să facă față furiei și altele asemenea. Menținerea iubirii în cuplu necesită efort. Un efort în care începi să te schimbi pe tine înainte de a-l schimba pe celălalt. Dar – și aceasta e pledoaria autoarei – este un efort care merită.“ (Prof. univ. Mircea Miclea, fondatorul şcolii cognitive în psihologia românească)