Mind Education

Carte bună: Leaders Eat Last

Leaders Eat Last. Why some teams pull together and other’s don’t de Simon Sinek este cartea bună pe care v-o recomand azi. Am descoperit acest text datorită preocupării pe care o am pentru relații sănătoase în cuplu, familie și la locul de muncă. Alături de Difficult conversations, un alt instrument foarte valoros pe care vi l-am recomandat, autorul vorbește despre nevoia de conectare, siguranță și încredere în relațiile cu colegii. Distanța emoțională, suspiciunea, paranoia, îndreptățirea sau criticismul sunt doar factori care exprimă protecția celor care sunt în relații nesigure.

Cu cât ne protejăm mai mult în relațiile cu colegii, cu atât ne va fi mai dificil să facem față provocărilor exterioare. Sunt suficiente amenințări în exterior, spune autorul, dacă ne mai protejăm și unul de celălalt atunci cu siguranță asta nu ne ajută pe nici unul dintre noi. Însă, a crea aceste comunități și echipe care să aibă la bază încrederea, nu egoismul și protecția este o mare provocare pentru cultura românească unde nu avem experiența relațiilor sănătoase și a conversațiilor dificile cu asumare, fără defensivitate și blamare. Avem nevoie de organizații care să prioritizeze grija față de om și să avem sentimentul că aparținem unei comunități sănătoase. Încrederea nu înseamnă că împărtășim aceleași opinii, înseamnă un efort comun pentru a crea siguranță în relații.

Lucrez alături de colegii mei cu echipe și organizații pentru a-i susține să-și construiască relații sănătoase, de încredere și să simtă fiecare că aparțin unei comunități, să se simtă conectați, și este una dintre cele mai valoroase munci pe care o fac, alături de cea în care susțin cuplurile. Și cuplul are nevoie de o comunitate care să îl susțină, de colegi cu grijă. Am înțeles că efortul de a te proteja în relațiile cu colegii ne costă foarte mult viața de cuplu și familie și este cel puțin un motiv suficient de bun pentru a avea grijă de noi și cei alături de care ne petrecem timp.

Minunat discurs despre iubire, vă recomand să-l urmăriți.

https://www.youtube.com/watch?v=dsQPhVwXcuc