Mind Education

Carte bună: Love warrior. Iubește și luptă

Cartea pe care o recomand astăzi este „Love warrior: iubește și luptă” a autoarei Glennon Doyle.

Autoarea ne permite să pătrundem în lumea ei interioară, transformându-ne în martori ai călătoriei personale spre cunoașterea de sine.

Ce mi-a plăcut la acest text?

În primul rând autobiografiile creează acel punct de intimitate care face ca experiența lecturii  să fie mai profundă.

În al doilea rând, autoarea abordează o temă atât de necesară acestor zile, adesea cu consecințe negative asupra sănătății mintale  și emoționale. Ea vorbește pe parcursul textului despre teama de a ne permite să fim noi înșine în fața celorlalți, cu tot cu vulnerabilitățile noastre. Încă de mică, autoarea a primit mesajul că fetele au datoria să fie frumoase și sexy și a simțit că dacă este diferită de ceilalți, trebuie să ascundă acest lucru pentru a fi acceptată. Sentimentul de singurătate pe care i-l provoca ideea de a se simți diferită, a determinat-o să caute refugiu în comportamente nocive care nu au făcut decât să o afunde într-o relație dureroasă cu ea și implicit, cu ceilalți. Deși aceste comportamente au făcut parte din viața ei o lungă perioada de timp, motivul schimbării apare pe neașteptate, iar autoarea învață să caute pacea, liniștea și fericirea interioară.

În ultimul rând, este interesant de descoperit pe parcursul cărții, faptul că pacea interioară și fericirea nu pot fi oferite, ci trebuie descoperite printr-un proces personal și intim. Noi suntem singurii capabili să facem pace cu noi, să ne acceptăm și să ne oferim dragostea de care avem nevoie pentru  a fi fericiți și pentru a le putea oferi dragoste și celorlalți.

Mai descoperim că viața nu  este în alb și negru, că dorința de a construi o relație plină de iubire, trebuie să fie bazată pe disponibilitatea de a construi, a crește împreună, a ierta și a ne înțelege nevoile.

O poveste spusă simplu, frumos și din inimă. O poveste despre durere, dependențe, dar în același timp despre dragoste și speranță.

Așadar, vă urez lectură plăcută și bucuria de a descoperi mesajul că frumusețea unei femei nu constă în pantofi stiletto, ci în autenticitatea ei.