Mind Education

Carte bună: Mindful Business

Cartea bună pe care o recomand azi este Mindful Business, Cum schimbă meditația lumea afacerilor din interior spre exterior, a autorului David Gelles. O carte pe care am cumpărat-o din curiozitate și pe care am găsit-o extrem de utilă pentru oricine își dorești să înțeleagă ce este mindfulness și cum te poate sprijini în viața personală și profesională.

Mi-a plăcut cum autorul a descris istoria înțelegerii și acceptării filosofiei și tehnicilor de mindfulness de către comunitatea științifică și cum a fost introdusă în practica multor companii. O carte scrisă din perspectiva unui practician și a unui jurnalist preocupat de modul în care noi putem avea control asupra reducerii stresului și a menținerii stării de bine într-o lume cu atât de mulți distractori. Autorul scrie și despre Jon Kabat Zinn, profesorul de la care eu am învățat ce înseamnă mindfulness, cum a reușit cu determinare și efort să promoveze aceste concepte. Îți recomand să citești cărțile lui dacă vrei să înțelegi ce înseamnă mindfulness (http://www.mindeducation.ro/carte-buna-exercitii-de-meditatie-pentru-depasirea-depresiei/)

Pentru mine este încurajator să înțeleg procesul acceptării unei viziuni diferite asupra modului în care rezolvăm probleme comune tuturor, cum este stresul și supraîncărcarea.

Cartea are un capitol dedicat compasiunii și modul în care ea a devenit o practică în lumea corporațiilor, ceea ce este și mai valoros pentru cultura noastră unde încă a discuta despre bunătate pare uneori un subiect deplasat și fără aplicabilitate în modul în care înțelegem relațiile.

Cartea o recomand celor care lucrează în companii, resurse umane sau training, directorilor de școli sau profesorilor, celor care și-au asumat un rol de leadership în locul unde muncesc pentru că este un text care inspiră prin calitatea recomandărilor științifice și prin poveștile celor care au reușit să schimbe modul de relaționare și grija pentru starea de bine a fiecăruia.

Mindfulness-ul este în prezent o tehnică și un mod de viață acceptat și de comunitatea științifică și agreat de din ce în ce mai multe companii și instituții ca soluție pentru reducerea stresului și susținerea sănătății emoționale. Este o metodă care îți îmbunătățește calitatea relației de cuplu, a relației cu copiii și prietenii și, la modul cel mai profund, este un instrument prin care devii mai conștient de gândurile, trăirile și alegerile tale. Ai mai multă claritate în legătură cu intențiile și cum vrei să-ți trăiești viața.

Vă recomand să-l ascultați pe autor într-o discuție alături de Kabat Zinn, Golemen și Davidson: