Mind Education

Carte bună: Mindfulness și Leadership

The Mindfulness Edge: How to Rewire your Brain for Leadership and Personal Excellence Without Adding to Your Schedule. Matt Tenney și Tim Gard, text tradus la Editura Trei în 2017 cu titlul Mindfulness și Leadership – Cum să-ți resetezi mintea pentru excelență fără să-ți aglomerezi programul. Cartea recomandată la Cartea Bună este un text foarte bine documentat și util pentru că îți oferă instrumentele prin care poți avea o mai bună relație cu mintea ta și în consecință o mai bună stare de bine. Autorii vorbesc despre hoinăreala mentală, acele gânduri sau distorsiuni cognitive care îți sabotează confortul emoțional și mental. Odată identificate, îți sunt mai accesibile strategiile prin care ai puterea de a fi prezent și nu în compania gândurilor tale, adesea dureroase și fără un contact cu realitatea. Care ar fi avantajul acestei relații cu mintea? În primul rând, pentru că mintea este cea care interpretează și produce gânduri, când ne identificăm cu ele ne pierdem contactul cu cine suntem noi, cu simțurile și trăirile noastre prezente. Cu sinele nostru real. Cu cât vom fi mai prezenți cu atât vom fi mai în contact cu noi și nevoile noastre. Suferințele cele mai frecvente sunt rezultatul minții noastre și nu a ceea ce ni se întâmplă în realitate.

Relațiile sunt profund influențate de starea noastră de bine și de confortul cu propria persoană, relația cu soțul/soția, copiii sau colegii, prietenii. Este poate una dintre cele mai valoroase responsabilități – grija pentru emoțiile și starea noastră de bine. Textul aduce în discuție concepte cum sunt inteligența emoțională sau empatia, reziliența într-o formă practică. Mi-a plăcut textul pentru că dincolo de faptul că este bine documentat și cu informații validate științific, are și multe prescripții și recomandări. Deși cartea prin titlul ei poate părea utilă celor preocupați de mindfulness în relația cu munca, în fapt autorii vorbesc despre un leadership personal mai profund – despre omul care se regăsește pe sine și are o viață în acord cu valorile și scopurile sale, un om care inspiră prin viața lui, fără să se piardă în suferințe zadarnice.

Cartea „Mindfulness și Leadership” are, în perioada 5 – 11 octombrie 2017, reducere de 20% în librăriile Cărturești din Cluj-Napoca.

Lectură plăcută!