Mind Education

Carte bună: Mindset, Carol S. Dweck

Mindset, Carol S. Dweck, 2017, Curtea Veche Publishing. O carte pe care o recomand părinților, profesorilor și celor preocupați de propria lor dezvoltare. O carte despre motivație, limite, mentalitate flexibilă și succes. O simplă părere despre tine însuți îți poate influența o mare parte din viață, spune autoarea. Când ești atent la progresele pe care le faci, apreciezi efortul și perseverența, ai o mentalitate flexibilă, de învingător. Atitudinea rigidă, vigilența doar pentru rezultate, teama de eșec blochează reușita și satisfacțiile personale și profesionale. Pentru cei cu o mentalitate flexibilă eșecul este un semnal și o provocare, îl privesc cu curiozitate și interes.

O carte și o autoare valoroasă pentru cultura noastră impregnată de judecată, respingere, atenție față de greșeală și pedeapsă. Atât de des, din păcate, am auzit profesori, părinți sau adulți angajați în companii de prestigiu care au convingerea că schimbarea celuilalt este posibilă numai prin pedeapsă, să vadă și să simtă. Mai ales să simtă că a greșit. Să fie umilit, rușinat și să se simtă vinovat.

Carol Dweck o să vă schimbe atitudinea și convingerile despre ce ne motivează, dincolo de pedepse, asta dacă aveți disponibilitatea de a o citi și asculta, cu deschidere. O carte esențială pentru toți cei care și-au asumat responsabilitatea de a fi profesori, mentori. Să fim și să creștem oameni încrezători, curajoși și îndrăzneți. Să se bucure de viață. Nu o viață plină de frustrări, frici și nesiguranțe.

Lectură plăcută!

Cartea „Mindset” are, în perioada 29 iunie – 5 iulie 2017, reducere de 20% în librăriile Cărturești din Cluj-Napoca.