Mind Education

Carte bună: Partenerul critic

Ce facem atunci când ne simțim constant criticați de partenerul nostru și pare că nu există nicio variantă de a ieși din acest spațiu? Poate la rândul nostru am început să răspundem cu aceeași monedă, să ne arătăm răniți sau poate am ales să pedepsim prin a ne retrage afecțiunea față de el/ea. Totuși, nimic din lucrurile astea nu au adus rezultatul așteptat, ci din contră. Atunci ce rămâne de făcut?

Fix acest subiect este surprins în cartea “Partenerul Critic”, scrisă de Michelle Skeen. Ea vorbește despre aceste situații dificile pentru parteneri și oferă alternative sănătoase de a interacționa cu cel iubit. Ne ghidează spre a ne uita la propriile tipare care afectează dinamica din cuplu, într-un mod care ne permite asumarea responsabilității cu claritate.

În plus, textul nu se limitează doar la elementele menționate anterior și introduce o serie de concepte esențiale din Teoria Schemelor, care sunt absolut necesare pentru a ajunge la miezul dificultăților. Astfel, cu ajutorul cărții putem identifica tiparele inconștiente care guvernează atât în viața noastră, dar și a partenerului pentru a ne putea înțelege mai bine și a vedea spațiul din care funcționăm.

Sunt prezentate o serie de chestionare, ușor de aplicat, care permit identificarea aspectelor mai profunde care ne ghidează comportamentele. Astfel, căpătăm acea claritate cu privire la ”de ce”-ul din spatele unor acțiuni și reușim să construim explicații. Dincolo de asta, reușim să identificăm și noi moduri de a răspunde, bazate pe ceea ce se află real înăuntrul nostru.

Partea de final a cărții este presărată cu exerciții, pe care le putem face atât individual, cât și în pereche. De exemplu, una dintre activitățile menționate evidențiază blocajele care ne împiedică să ne ascultăm real partenerul. Astfel, aflăm că există anumite obstacole pe care este nevoie să le depășim:

Cartea este foarte valoroasă pentru că permite aplicarea informațiilor cu ușurință. La finalul ei, putem privi înăuntrul nostru și să descoperim unde se află vulnerabilitățile cele mai mari, unde mai este de lucrat și cum putem îmbunătăți relația, chiar dacă aparent celălalt nu își dorește vreo schimbare. În plus, studiile de caz ne permit să ne lărgim perspectiva asupra altor cupluri, care se pot confrunta cu situații similare și care totuși ajung la acea armonie pe care ne-o dorim.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.