Mind Education

Carte bună: Personality isn’t permanent

Mereu mi s-a părut fascinant studiul personalității umane. Să afli de ce ești cine ești, de ce te comporți într-un anume fel. Ce înseamnă că ești diferit de ceilalți? Ce te face să fii asemănător? Ce norocoși suntem că avem acces atât de facil la resurse de calitate și că suntem într-un continuu  proces de descoperire. În cartea despre care scriu astăzi am descoperit o abordare oarecum nouă și îndrăzneață prin care poate fi văzută personalitatea.

Autorul Dr. Benjamin Hardy, psiholog organizațional și bestseller author, a creat acest text utilizând experiența sa personală (o parte fiind frustrarea) și multă cercetare științifică. În primul rând combate o parte din miturile și preconcepțiile cu privire la personalitate, care din perspectiva sa, limitează evoluția și succesul unei persoane. Pornește de la opoziția față de ideea conform căreia personalitatea este înnăscută și „aia e”. Ceea ce spune Hardy este că abordări precum utilizarea expresiei „Așa sunt eu” în timpul unui conflict sunt limitative.

Folosind un mod lejer de exprimare, dar cu impact, autorul propune strategii îndrăznețe care au ca scop accelerarea procesului de transformare personală și schimbare a vieții prin țeluri clare și asumarea responsabilității propriei evoluții. Ideile principale sunt multe, iar printre ele se includ:

Fiecare capitol al cărții include povești reale de succes și se termină cu câte o serie de întrebări contemplative. Efectele sunt o mai bună conectare cu textul și punerea în practică a lucrurilor care au scop transformațional.

O carte lejeră în citire dar intensă în experiențe emoționale, care ajută la o reinterpretare a trecutului și o mai bună definire a viitorului.