Mind Education

Carte bună: Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri.

Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri. Charles Duhigg – 2016. O carte foarte interesantă pentru mine, am citit-o din curiozitatea de a înțelege aplicabilitatea metodelor propuse în schimbarea unor deprinderi și convingeri rigide, mai ales având la bază formarea ca terapeut comportamental.

Cartea mi s-a părut extrem de utilă pentru că oferă explicații și alternative coerente pentru multe întrebări frecvente – cum aș putrea să mă las de fumat, cum să slăbesc sau pur și simplu cum să înveți un comportament nou. Fiind interesată de relația de cuplu, cum să ne fie bine, am descoperit din fericire mecansimele formării unor deprinderi esențiale pentru o relație. Știu din întâlnirea cu atât de multe cupluri și din știința relației de cuplu că sunt câteva deprinderi care susțin relația pe termen lung. Cartea mi-a adus și modalitatea prin care un cuplu sau adult poate învăța și menține o deprindere nouă. Cum rutina, recompensele și un bun plan de acțiune poate ajuta un cuplu să aplice și în momente de tensiune și criză ceea ce știu deja că funcționează.

Cartea mi-a stârnit curiozitatea și pentru că vorbește despre cum poți influența, în sensul bun al cuvântului, mase mari de oameni și cât de valoros este grupul și contextul pentru menținerea unei deprinderi. Asta în acord cu scopul Școlii pentru Cuplu, acela de a forma o comunitate care să susțină relațiile frumoase și credința în cuplu și iubire sănătoasă.

Cartea „Puterea obișnuinței” are, în perioada 28 septembrie – 4 octombrie 2017, reducere de 20% în librăriile Cărturești din Cluj-Napoca.