Mind Education

Carte buna: REgândește

Perioada această este una specială pentru noi cei de la MIND. În 10 Octombrie a fost ziua internațională a Sănătății Mintale, ceea ce ne mobilizează să fim și mai vocali. Anul acesta am ales să acordăm un focus aparte sănătății mintale la locul de muncă, pe de o parte deoarece ultimele cercetări ne invită la contemplare și acțiune dar și deoarece este un subiect ce ne privește pe noi toți. Iar pentru că sănătatea mintală este în primul rând despre modul în care gândim, am ales să recomand astăzi cartea REgândește. Forța cunoașterii lucrurilor pe care nu le cunoști, scrisă de către Adam Grant. Un text care ne poate poziționa spre mai mult succes la muncă și mai multă fericire în viața personală.

Adam Grant este psiholog organizațional, profesor universitar și unul dintre cei mai influenți experți care ne învață cum să fim motivați, să găsim sens, să trăim generos și să avem vieți creative. Este autorul a 5 cărți bestsellers New York Times, cu milioane de copii vândute și traduse în peste 35 de limbi străine. Recunoscut și pentru aparițiile sale la Ted Talk, precum și pentru podcasturile acestuia, Grant a fost consultant pentru clienți de renume precum Google, NBA, Bridgewater.

În cartea acestuia, el examinează importanța critică a procesului de regândire, mai specific cum să ne chestionăm credințele pe care le avem și cum să identificăm ceea ce nu știm. Textul provoacă cititorul să jongleze cu capacitatea sa de a-și modifica perspectivele și convingerile.  Cu un focus pe importanța învățării continue, acesta punctează nevoia păstrării unei minți flexibile, deschise spre a înțelege. O minte curioasă, mai degrabă decât fixă, mândră și cunoscătoare. Autorul folosește știința de actualitate și storytellingul, cu multe exemple de inovații semnificative, precum telefonul Blackberry. Scopul, spune acesta, este de a dezvolta intelectul și capacitățile emoționale ale oamenilor.

Suntem cu toții conștienți de faptul că lumea în care trăim este cea mai complexă de până acum. Informații multe, păreri și mai multe. Uneori credințe ferme și absolute. Dar oare mai suntem în punctul în care să trasăm linia, sau, așa cum ne propune cartea, să Regândim totul?