Mind Education

Carte bună: Salvează-ți căsnicia în 7 pași

Cartea bună de azi este a unei autoare pe care o citesc cu drag, Michele Weiner Davis, Salvează-ți căsnicia în 7 pași! Soluții unice și remedii împotriva divorțului testate de peste 1 milion de cupluri din întreaga lume, apărută la editura Herald. Am ales-o și pentru că în prezent sunt multe cupluri în criză și se confruntă cu sentimente de confuzie, dezamăgire, neîncredere în relație și nu văd o altă alternativă înafara divorțului. Cartea este pentru acele cupluri care pot și merită să fie salvate. Și pentru acei parteneri care încă mai cred în relație, și au nevoie să știe cum să sprijine relația fără să „alerge” după partener, fără să se umilească sau să încerce să-l controleze pe celălalt.

Când vine vorba de crize în cuplu abordările bine intenționate și logice adesea nu funcționează și ai nevoie să privești relația și efortul tău dintr-o cu totul altă perspectivă. Subiectele pe care le abordează autoarea, de la depresia partenerului, la criza vârstei de mijloc, infidelitate sau lipsa pasiunii au soluții unice și înțelegerea lor vă poate sprijini să aveți o înțelegere mai profundă a dinamicii vieții de cuplu. Convingerile despre cuplu, iubire, relație sunt cele care adesea ne sabotează și ne mențin fantezii dăunătoare despre iubire. Fără schimbări, fără efort, cu dorința de a fi ușor, „ca și la început”.

Divorțul pentru foarte multe cupluri nu este o soluție, înseamnă mai degrabă o fugă de probleme, de schimbare și maturizare. Autoarea este o susținătoare a cuplului și militează pentru salvarea căsniciei și rezultatele ei din munca de terapeut prezentate în această carte ne arată că există soluții și alternative mult mai sănătoase decât divorțul.

Când simți că nu mai ești îndrăgostit de partener sau crezi că relația a fost „o greșeală”, crezi că v-ați căsătorit din motive greșite sau că a doua căsnicie este mai bună pentru că învățăm din greșeli, ne înșelăm. Învățăm foarte greu din greșeli. Le repetăm adesea. Peste 60% din cuplurile care au divorțat o dată vor repeta istoria și ajung din nou la divorț pentru că nu căsnicia sau partenerul este problema ci acele convingeri, obișnuințe pe care nu le-ai schimbat. Și, sigur, când întâlnești un partener și el răspunde nevoilor tale ești și mai tentat să nu faci efortul unor schimbări profunde. Însă, din păcate, vei sfârși cu și mai multe dezamăgiri.