Mind Education

Carte bună: Set boundaries, find peace

“Set boundaries, find peace” (2021, Penguin Random House Publishing, New York) cartea despre granițe, scrisă de Nedra Tawwab, (https://www.nedratawwab.com/) este plină cu idei clare, oneste și mai ales practice, despre modul în care stabilirea limitelor este inerent legată de sănătatea noastră mentală. Cartea ne învață cum să punem capăt luptei interioare legate de relații și ne oferă idei clare despre cum să comunicăm nevoile noastre celorlalți și astfel să experimentăm libertatea de a fi cu adevărat noi înșine.

Cartea este un ghid pentru a stabili granițe pe toate palierele vieții: personale, familie, prietenie, relația cu munca. Redau mai jos aspectele ce mi s-au părut tare valoroase.

Cartea ne mai învață să explorăm cum arată când cineva încalcă sau trece o graniță. Dacă există o modalitate de a fi „drăguți” și conectați în timp ce stabilim limite și cum facem asta. Ne învață stabilirea limitelor într-un mod preventiv și cât se poate de plăcut. 

Una peste alta, viața este plină de alegeri. Prin urmare, relațiile sunt pline de opțiuni. Cartea ”Set boundaries, find peace” ne învață cum să stabilim limitele, cum să găsim pacea interioară prin modalități simple, dar puternice, de a stabili limite sănătoase în toate aspectele vieții. Când mă simț blocat, să mă întreb: „Ce ar face viața mea mai liniștită?” În moduri mici, pot să mă îndrept către ceea ce este mai sănătos.