Mind Education

Carte bună: Sunt aici acum

Săptămâna aceasta vă recomand jurnalul de exerciții „Sunt aici acum”, construit de Alexandra Frey și Autumn Totton în cadrul proiectului „The Mindfulness Project”. Mindfulness este o practică simplă, puternică și foarte utilă pentru a-ți antrena atenția. Este simplu prin faptul că este nevoie doar să fii atent la ceea ce se întâmplă aici și acum și puternic, deoarece te poate împiedica să te pierzi în gândurile despre viitor sau trecut, care adesea generează mai mult stres pe deasupra presiunilor reale ale vieții de zi cu zi.

„Sunt aici acum” este un ghid concis și creativ, construit ca un caiet de exerciții cu o serie de provocări și un jurnal jucăuș, toate încorporate într-unul singur. Puteți folosi acest ghid creativ și interactiv pentru a vă ajuta să faceți față stresului de zi cu zi și pentru a vedea cum vă poate ajuta să conștientizați mai ușor stările pe care le aveți. Practicați deja mindfulness? Utilizați această carte ca pe un jurnal practic și un ajutor portabil. Un ghid practic și accesibil de mindfulness și un spațiu frumos pentru a crea, pentru a fi inspirat și un mod distractiv de a vă lua timp să vă bucurați de prezent.

Jurnalul este ilustrat într-un stil de artă minimalist fermecător și atrăgător, cu exerciții, cum ar fi cuvintele încrucișate, cartografierea corpului și emoțiilor, scrierea scrisorilor, notarea stărilor și multe alte surprize.

De exemplu, prin cartografierea corpului și a emoțiilor, Frey și Totton încurajează cititorii să acorde o atenție deosebită senzației de mâncărimi, tensiunii, furiei sau frustrării din corp. Acest ghid încurajează cititorii să facă o pauză și acorde atenție experiențelor pe care le au: conștientizarea respirației, stările emoționale sau senzațiile fizice. Prin atenția de zi cu zi, Frey și Totton își propun să învețe cititorii să judece mai puțin, să accepte viața așa cum vine și să fie buni cu sine.

Pe lângă exerciții zilnice de mindfulness de 5-10 minute pentru a vă ajuta să începeți ziua cu calm sau să aveți un moment de pace în mijlocul zilei, „Sunt aici acum” include și o scurtă istorie de mindfulness prezentată într-un vizual ușor de digerat, cu mai multe sugestii de resurse suplimentare. Jurnalul lor este un bun punct de plecare pentru cei care caută să înceapă să integreze exerciții simple de mindfulness în rutina lor.