Mind Education

Carte bună: The normal bar

Ți se întâmplă des să te uiți la situația ta romantică actuală, iar mai apoi la cuplurile din jur, și să te întrebi: E normală situația în care mă aflu? E natural să ne comparăm cu ceilalți (deși știm foarte bine că este dăunător). Fiecare situație e diferită. Din fericire, cartea „The Normal Bar” ne oferă exact ceea ce ne dorim: informații concrete, însoțite de testimoniale, legate de aspectele vieții de cuplu, destăinuite de oameni exact ca și noi. Cartea nu își propune să stabilească reguli exacte despre ce e „bun” și ce e „rău” într-o relație, ci doar să ne arate ce este normal sau comun din punct de vedere statistic.

Autoarea Chrisanna Northrup a făcut echipă cu Pepper Schwarts și James Witte, ambii fiind profesori de sociologie. Așadar, această carte este satisfăcătoare atât pentru cei care se declară romantici incurabili și care sunt determinați să vadă partea pozitivă a relațiilor, cât și pentru cei mai pragmatici, care au nevoie de date concrete. Ușor de citit și bine structurat, acest volum este împărțit în 16 capitole, fiecare vizând o anumită dimensiune a relațiilor, precum Romantismul, Comunicarea, Familie/copii, Sexualitate, Infidelitate etc. Dat fiind faptul că fiecare dintre aceste capitol aduce informații noi și interesante, este ușor să rămâi captivat pentru o vreme. Autorii nu se rușinează în a aborda și subiecte intime, pentru a ne putea arăta adevărurile care se ascund în spatele imaginii pe care o proiectează majoritatea cuplurilor în societate. Vulnerabilitatea și autenticitatea de care au dat dovadă cei care au răspuns chestionarului The Normal Bar este un pas înainte în ceea ce privește schimbarea felului în care privim iubirea. Ne poate ajuta în a combate imaginea nerealistă și fabricată a acesteia, care ne stârnește nesiguranțe și dubii legate de propria noastră situație.  

Așadar, dacă îți dorești să te bucuri de o lectură plăcută, care în același timp să îți ofere informații valoroase legate de relațiile romantice, The Normal bar este recomandarea mea.