Mind Education

Carte bună: The Strength Switch

Cartea bună pe care v-o recomand azi este The Strength Switch, How the New Science of Strenght-Based Parenting Can Help Your Children and Teen to Flourish a autoarei Lea Waters, International Positive Psychology Association (IPPA) cu numeroase studii și cărți dedicate părinților și profesorilor dintr-o perspectivă pe care am găsit-o foarte valoroasă, și anume încurajarea și descoperirea valorilor și „calităților” copiilor și adulților. Vă recomand să vă faceți și testul care este gratuit și în limba română https://www.viacharacter.org/survey/, testul are și varianta pentru copii așa că dacă sunteți părinte sau profesor este o bună cale de a vă cunoaște și accepta copilul prin valorile și caracteristicile personalității lui.

Cartea am descoperit-o în munca mea alături de Ruxandra Mercea de la Transylvania College în misiunea noastră de a construi un program de wellbeing adresa copiilor, părinților, profesorilor și tuturor celor care lucrează și contribuie la bunăstarea copiilor. Unul dintre principalale motive pentru care găsesc că acest instrument este valoros este prin faptul că te sprijină pe tine ca părinte sau profesor să ai o altfel de înțelegere a copilului, mult mai profundă, să nu judeci și să accepți și apreciezi cu mai multă onestitate diferențele individuale.

Cartea oferă o descriere a trăsăturilor de personalitate, cum ar fi generozitatea, curiozitatea, precauția, recunoștința, curajul, creativitatea, cum le puteți recunoaște la voi, partener și copiii și cum le puteți încuraja să se dezvolte prin exerciții practice pe care autoarea vi le oferă. Valoros în acest text este și faptul că are la bază studii validate științific și multă cercetare, însă și o extensivă aplicare a modelului în școli și comunități deschise și preocupate de sănătatea lor mentală și emoțională.

Vă recomand să o urmăriți: