Mind Education

Carte bună: Totul despre femei. Ghid pentru bărbați

1070234 copyCartea pe care am ales-o pentru săptămâna asta este Totul despre femei. Ghid pentru bărbați, semnată de John Gottman și Julie Schwartz Gottman și publicată la editura Niculescu.

John Gottman, recunoscut pentru cercetările sale aprofundate în privința relațiilor de cuplu – și, mai ales, a aspectelor ce influențează trăinicia unei căsnicii – și-a propus să deslușească misterul feminin și să-l explice bărbaților. Rezultatul? O carte accesibilă, ușor de citit și înțeles, care încearcă să explice, printre altele, nevoia de conectare emoțională a femeii, nevoia ei de siguranță, dar și cum vede femeia viața sexuală.

De exemplu, spune Gottman, pentru mulți bărbați, disconfortul emoțional al partenerelor reprezintă o problemă ce trebuie imediat rezolvată. Așa-zisele emoții negative trebuie cumva controlate, și de aici deja bine cunoscutele probleme de cuplu – ea vine acasă supărată, el încearcă să-i dea o soluție la supărarea ei, ea se supără și mai tare, el nu înțelege unde a greșit… Vă sună familiar, dragi domni? Sunt convinsă că da. Ei bine, mai spune Gottman, pentru femei, emoțiile nu sunt o problemă, ci, dimpotrivă, o ocazie de apropiere, de cunoaștere. Apoi, înțelept, Gottman le propune bărbaților să învețe cum să-și asculte partenerele, cum să fie atenți și să descifreze ceea ce le spun.

Prima întâlnire, cum să ofere complimente ori ce înseamnă pentru o femeie corpul ei – toate sunt teme pe care Gottman le aduce în discuție și le desface pas cu pas. Așadar, un ghid util pentru bărbații singuri, dar și pentru cei care sunt deja într-o relație. O carte care vă poate scuti, dragi doamni, de multe încurcături și clipe amare, vă poate ajuta să reduceți distanța și s-o preschimbați în apropiere, dar, poate cel mai important, vă poate arăta cum nu știu sincer ce mai vrea de la mine s-ar putea transforma în hmmm, cred că aș putea încerca și așa…

Lectură plăcută și relații frumoase.

Totul despre femei. Ghid pentru bărbați are, în perioada 9-15 martie 2017, reducere de 20% în librăriile Cărturești din Cluj-Napoca.