Mind Education

Carte bună: Trei femei

Cartea bună de azi este cartea Lisei Taddeo, Trei Femei. O carte extraordinară despre nevoile femeii. O altfel de carte de non-ficțiune pe care o recomand atât femeilor, cât și bărbaților; pentru femei pentru a-și da voie să-și exploreze propriile dorințe și nevoi, propria sexualitate și trăiri, și pentru bărbați pentru a înțelege mai bine ce își doresc femeile. M-a impresionat cum a fost scrisă această carte, munca celor 8 ani de documentare și dorința autoarei de a le oferi femeilor șansa de a-și spune propriul lor adevăr, povestea lor de viață așa cum au trăit-o. Remarcabil cât de valoroasă este această muncă de a explora și înțelege fără judecată viața intimă a femeii. O inspirație pentru femei să se deschidă, să împărtășească, să vorbească cu alte femei despre ce trăiesc, ce își doresc, cum simt și ce au nevoie. O inspirație pentru bărbați să le descopere, să-și descopere femeia de lângă ei, dorințele și profunzimea trăirilor ei.

Cele trei femei alături de care autoarea scrie cartea sunt: Lina, o femeie casnică, care are o relație extraconjugală; Sloane, o proprietară de restaurant care are o relație deschisă și Maggie, o elevă de liceu care are o relație cu profesorul ei. Lisa a explorat erotismul acestor femei, nevoile lor de intimitate și cum vorbesc despre ea, cât de acceptate sunt dorințele și nevoile lor. Cum femeia este judecată și dorințele ei sunt ne-acceptate, în comparație cu dorințele bărbatului percepute ca pasiuni, și nu slăbiciuni. O carte despre durere și nevoia de a pedepsi a femeii, mai ales din cauza judecății și non-acceptării.

O carte pe care v-aș recomanda să o faceți cadou partenerului/partenerei și prietenilor și discuția despre carte să devină o oportunitate de a vorbi despre dragoste, dorințe și erotism. Despre acceptare.

Lectură plăcută vă doresc! Cartea devine rapid fascinantă și legătura cu cele trei femei se leagă imediat, doar pe final am avut un sentiment de tristețe că s-a încheiat.