Mind Education

Carte bună: WE – The uplifting manual for women seeking happiness

Cartea bună de astăzi, 8 martie, este WE – The uplifting manual for women seeking happiness a autoarelor Gillian Anderson și Jennifer Nadel. O carte manifest, dedicat femeilor, scrisă de două femei și mame a trei copii, femei care vorbesc cu onestitate și căldură despre propria lor călătorie și transformare de la depresie, disperare, dependențe și nesiguranțe la acceptare și pace interioară. Un text pe care îl recomand femeilor, pentru cele care sunt în căutarea unui drum, vă poate inspira povestea lor și a celor care sunt deja într-un proces de transformare și își doresc să cunoască și cum au parcurs același drum alte femei.

Autoarele vorbesc despre 9 principii, și nici nu contează că sunt 6 sau 9 sau 10, esențial este să fii călăuzit de propriile tale valori profunde regăsite în urma unui proces profund de analiză și înțelegere de sine. Rezonez întru totul cu aceste valori și practici zilnice – onestitate, acceptare, curaj, încredere, modestie (să fii umil în sensul cel mai bun), pace, iubire, bucurie și o viață trăită pe deplin, bunătate. Cartea se încheie cu un manifest care încurajează femeile să aibă propria lor contribuție în procesul schimbării și transformării lor și a lumii în care trăim. Avem nevoie de iubire pentru a ne vindeca rănile trecutului și pentru a ne regăsi dincolo de frică și neîncredere.

Pentru cultura noastră femeile au nevoie de cooperare, deși multe au ales calea competiției și a respingerii celorlalte femei, femei care se conectează prin bârfa, judecata și critica altor femei și ar fi grozav să fim în punctul în care femeile să nu mai fie percepute ca fiind răutăcioase între ele, că așa sunt femeile sau că nu există reală cooperare între femei – unde sunt multe femei sunt și probleme. Mi-a plăcut pentru că autoarele recomandă terapia cu un terapeut potrivit și grija pentru propriul corp, suflet și minte ca un semn de responsabilitate personală. Multe din resursele pe care le recomandă le-am regăsit și eu ca fiind foarte valoroase ceea ce îmi dă un sentiment bun de încredere într-un proces terapeutic sănătos.

Eu am găsit cartea în Cărturești pentru cei și cele vor să o citească curând.