Mind Education

Cum te poate relaxa cartea de colorat

Îți amintești de copilărie, când unele dintre cele mai frumoase momente erau cele în care colorai? Ei bine, coloratul îi relaxează și pe adulți, nu doar pe copii. Cărțile de colorat pentru cei mari se găsesc, acum, în aproape orice librărie. Încearcă – despre beneficiile acestui hobby vorbește Domnica Petrovai, pe site-ul Web for Cluj.

Coloratul este o activitate în controlul nostru deplin, care ne ajută să fim prezenți, să facem ceva plăcut, creativ, iar asta ne va relaxa și în timp, va reduce stresul zilnic. Suntem atenți la ceea ce facem, nu la mintea noastră care adesea interpretează și produce gânduri care ne rănesc, ne creează un mare disconfort. Așa recăpătăm autocontrolul, reducem impulsivitatea, putem pune mai ușor limite în relații, iar cel mai important lucru, confortul nostru emoțional crește.

Mintea este obișnuită să gândească, să rezolve probleme, să fie permanent activă. Atunci, ea devine hipervigilentă la ce se întamplă în jur,  mai ales la informația negativă – ca o formă de apărare și protecție, iar asta duce la un disconfort uneori permanent.

Contraindicațiile coloratului sunt clare. Să nu folosim această activitate ca o formă de evitare a unor probleme, pentru că, cu cât evităm mai mult, cu atât problemele se amplifică. Aceasta este o activitate care are beneficii, numai dacă suntem prezenți și ne bucurăm de ceea ce facem.