Mind Education

De la munca de acasă la munca la birou: cum să faci trecerea mai ușor

Sursa foto: www.thriveglobal.ro

Trăim într-o perioadă cu multă incertitudine. Suntem într-o continuă schimbare, care necesită un proces de adaptare permanent. Abilitatea noastră de a fi rezilienți are nevoie de o atenție dedicată zi de zi. Ne confruntăm cu multe decizii. Să merg sau nu în vacanță? Sunt pregătit? Să mă întorc sau nu la birou? Aș vrea să mă întorc parcă. Dar cum o să fie acolo? O să fiu în siguranță? Cum să fac oare? Sunt unele dintre dilemele ce pe mulți dintre noi ne provoacă. În doar câteva luni, obișnuințele noastre și rutinele profesionale s-au schimbat, iar majoritatea angajaților au fost nevoiți să se adapteze: noi modalități de a lucra, interacțiune socială limitată, mai mult timp la dispoziție, sau poate mai mult efort. Așadar, cum facem să ne fie bine în continuare?

În toată această incertitudine și schimbare continuă, e important totuși să vedem și că doar o parte din viața noastră s-a schimbat. Să înțelegem că avem control asupra propriei vieți, posibilitate de a ne adapta și a de a inova și, în mod cert, conștientizare asupra faptului ca avem o contribuție semnificativă la viitorul nostru profesional.

Și, pentru că vorbim despre faptul că lucrurile ce sunt în controlul nostru sunt cele care ne cresc cel mai mult reziliența și ne ajută să ne adaptăm cel mai bine la schimbare, iată mai jos câțiva pași concreți de sprijin în demersul întoarcerii la birou:

De asemenea, e un moment bun de reflecție asupra muncii pe care o faci și asupra organizației pentru care lucrezi. În această perioadă de schimbare, stai un pic cu tine și vezi dacă ce faci acum este meseria pe care îți dorești să o faci și în viitor și / sau poate vrei să schimbi compania pentru una mai sănătoasă și cu accent mai mare pe valorile umane.

Totodată, întoarcerea la birou poate genera anxietate și stări de disconfort pentru multe persoane. Mă întorc la ceea ce spuneam mai devreme, și anume la faptul că în perioadele de schimbare și incertitudine, cu multă lipsă de control, ce ajută cel mai mult este pregătirea pe care o fac cu mine și o bună conștientizare a aspectelor pe care le pot controla. Așadar, dacă te afli printre cei care simt disconfortul reîntoarcerii la birou sau pur și simplu al ieșirii din casă într-o nouă normalitate, îți propun câteva lucruri mici pe care să le faci zilnic pentru starea ta de bine:

Atunci când este posibil și potrivit, fă un efort pentru a te vedea cu colegii în persoană. Suntem ființe sociale și în mod natural și nu facem față bine izolării. Grija în privința stării noastre fizice și mentale este mai importantă ca niciodată. O rutină bună de somn, un set bun de granițe între momentul în care lucrăm și când nu lucrăm sunt de mare folos. Ai în vedere lucrurile mărunte care fac o diferență masivă la capacitatea de a fi rezilient: ascultă muzica preferată, dormi suficient, mănâncă sănătos, citește o carte bună, vorbește cu un prieten și ajută pe altcineva: acest lucru ne ajută și pe noi instantaneu.

Articol publicat la data de 06.07.2020 prin intermediul site-ului www.thriveglobal.ro. Găsiți aici articolul postat.