Mind Education

Domnica Petrovai răspunde întrebărilor despre Trai-ul în doi

Cititorii blogului Și Blondele Gândesc au avut întrebări despre Trai-ul în doi, iar terapeutul Domnica Petrovai a răspuns. Despre care sunt cele mai frecvente probleme cu care vin cuplurile în terapie, de unde știi când e momentul să apelezi la un terapeut de cuplu sau cum știi dacă e mai bine să pleci din relație, poți afla acum citind articolul Mirunei Ioani.

Cât de des e normal să faci sex după căsătorie? Și cât de important e asta? Există iertare după înșelare? O pot lua oamenii de la capăt ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat? De ce unii oameni își visează foste/foști chiar multă vreme după ce s-au despărțit, deși acum se află în alte relații fericite. Și, în final, există căsnicii fericite? Iată câteva întrebări care și-au așteptat răspunsul.

Din păcate, multe cupluri vin după mulți ani în care au exersat aceste certuri care se sfârșesc în același mod, cu reproșuri, critică, răceală, neîncredere. 80% dintre cuplurile care trec prin această etapă de cunoaștere, dacă nu cer ajutor în primii 3 ani, sfârșesc prin a divorța și a se separa.

Sexul este foarte important pentru că este spațiul intim al cuplului, de reconectare profundă. Nu cred în relațiile unde partenerii spun „Nu avem nevoie de sex, ne înțelegem atât de bine!” 

Înșelarea este adesea, dacă nu vorbim de probleme psihice grave cum este narcisismul sau tulburarea antisocială, o problemă a cuplului. Ambii au o responsabilitate și mai mult de jumătate din cuplurile pe care le-am întâlnit s-au regăsit într-un mod mai profund. 

Întreg interviul poate fi citit aici