Mind Education

Două filme de Crăciun pentru toată familia

sursa: Netflix

Holiday in the wild și Operation Christmas Drop

Crăciunul și sărbătorile de iarnă sunt un moment prielnic pentru a petrece timp de calitate cu familia. O modalitate numai bună pentru asta este cea de a urmări un film împreună, alături de o cană cu cacao și poate niște popcorn făcut în casă. Mai ales atunci când afară este frig și ninge.

Cu aceste gânduri, scriu acum recomandarea pentru două filme de văzut împreună cu toată familia, cu copiii inclusiv. Cu atât mai mult cu cât mesajul transmis prin intermediul ambelelor filme este unul valoros și pentru ei. Filmele, produse de Netflix, atât ”Holiday in the wild” cât și ”Operation Christmas Drop” dincolo de a fi povești ușoare și predictibile de Crăciun, presărate cu câte o poveste de iubire, ne aduc în atenție un mesaj comun. Acela de a fi bun, recunoscător, de a veni în sprijinul celorlalți și beneficiile acestor atribute și comportamente.

”Holiday in the wild” este despre experiența unei femei din New York (Kate) ce pleacă într-o vacanță în Africa, într-o rezervație de elefanți unde pe lângă faptul că se îndrăgostește de Derek, își redescoperă pasiunea/meseria de a veni în ajutorul animalelor. Așa cum spuneam, dincolo de povestea de iubire, este un film despre resursele remarcabile ale naturii și efectul omului asupra lor. Filmat într-o rezervație reală de elefanți, avem în față o poveste reală a animalelor de acolo. Producătorii au vrut să aducă un omagiu oamenilor care își pun viața în pericol dar și în serviciul de a proteja elefanții și rinocerii și toate celelalte animale care prezintă risc și ce putem face pentru a fi mai în contact cu natura.

”Operation Christmas Drop” este tot un film de Crăciun, care are în atenție doi tineri ce și-au pus carierele pe primul loc, în detrimentul vieții personale însă aceste cariere au lucruri diferite în atenție. Andrew este Căpitan al Forțelor Aeriene, detașat într-o insulă din Oceanul Atlantic iar Erica lucrează în politică și este trimsă de șefa ei să analizeze eficiența operațiunilor unde lucrează Andrew. Căpitanul și echipa lui, au însă și o misiune diferită față de cea oficială, aceea de a strânge pachete umanitare pentru insulele din regiune ce nu au acces la civilizație și la prea multe resurse și de a le transporta cu avionul înainte de Crăciun.

Operațiunea Christmas Drop este o tradiție (adevărată) care a început în 1952 și servea ca misiune de instruire pentru Forțele Aeriene ale SUA. De atunci a devenit cea mai îndelungată misiune a Departamentului Apărării al SUA în plină funcționare și cel mai longeviv transport aerian umanitar din lume. Sprijinit de comunitățile locale din Guam, este realizat în principal de la baza forței aeriene Andersen și baza aeriană Yokota și vizează Micronezia.

Una peste alta, ambele filme transmit mesajul de a fi mai buni, mai recunoscători pentru ceea ce avem, pentru ceea ce ne oferă natura și pentru cum am putea și noi sprijini alți oameni și ecosistemul.