Mind Education

A te simți înțeles și a-l înțelege pe partener

Cred că, în relația de cuplu, sentimentul că ești înțeles de către partener și în același timp că și tu îl înțelegi este atât de valoros și, mai mult, ne scutește de multe posibile conflicte, judecăți și dezamăgiri. Am convingerea că înțelegerea reciprocă este baza de temelie a încrederii și satisfacției în cuplu.

Cursul își propune să vă ofere acele informații și instrumente pentru a avea o mai bună înțelegere față de propria persoană și a partenerului, să deveniți mai conștienți de intențiile și motivațiile propriilor alegeri, reacții și acțiuni, și, în același timp, conștienți de propriile nevoi și sensibilități, pentru o mai clară exprimare a lor în relația cu partenerul.  Să știți ce vă doriți, ce se întâmplă cu voi și ce așteptări aveți de la partener și relație, și să-i înțelegeți partenerului propriile sensibilități, nevoi și intenții reale. Cu cât ambii parteneri devin mai conștienți și au mai multă înțelegere, unul față de celălalt și față de propria persoană, cu atât crește sentimentul de siguranță, încredere și ambii se simt mai conectați.  A fi înțelegător însă nu înseamnă a-ți nega sau ignora propriile nevoi, ci dimpotrivă, înseamnă să fii conștient în momentele de disconfort, ce înseamnă el și cum să-ți exprimi nevoile în așa fel încât să creeze intimitate și acceptare, nu să ducă la rupturi, resentimente și frustrări. Nevoile noastre nu rănesc, însă ceea ce rănește sunt momentele în care ne protejăm și ne este dificil să fim vulnerabili și partenerul devine și el reactiv și se protejează. Cum să ieșiți din acest ciclu al suferinței și dezamăgirilor este aha-ul de care fiecare dintre noi avem nevoie. 

Workshop-ul oferă cuplurilor un ghidaj în acest proces de cunoaștere reciprocă, ceea ce va susține evoluția fiecăruia și evoluția cuplului pentru o viață trăită frumos, înțelept și congruentă cu propriile valori. În completarea workshop-ului, cuplurile care își doresc pot beneficia de câte o consultație individuală și una de cuplu pentru a avea un sprijin în acest proces al evoluție și descoperirii personale. Costurile consultațiilor sunt suplimentare.