Am energie când sunt conectat/ă cu mine
Program de reziliență și vitalitate pentru adolescenți
Dragi adolescenți, vă invităm la un atelier experiențial, în care vom descoperi cum ne identificăm emoțiile și senzațiile, prin joacă și mișcare. Vom explora practici prin care ne putem relaxa, energiza, și reîncărca vitalitatea.
De ce?
Anii adolescenței sunt cei în care ne formăm obiceiuri sociale și emoționale importante pentru bunăstarea mentală din următoarele faze ale vieții. Școala de acasă, mult timp petrecut în cameră, oboseala față de cameră și de ecran, lipsa contactelor cu prietenii și colegii au dus la creșterea sentimentelor de izolare, tristețe, și furie.
Nevoile de interacțiune socială, de joc, de aer liber, de învățare și dezvoltare umană, au fost mult mai puțin împlinite. Emoțiile și stresul neprocesate rămân blocate în corp, iar mulți adolescenți recunosc că se simt din ce în ce mai mult singuri, fără vitalitate, motivație, sau drag de a trăi, comunica, și învăța.
Workshop-ul este compus din două părți:
- Jocuri și practici experiențiale, de respirație, corp, mișcare, cu Alina Lupeș
- Discuție despre știința stresului și practica rezilienței cu Dr. Mara Bria (CJ)
Program:
- 10.00 – 13.00 Practici de mișcare și discuție despre stres, reziliență & vitalitate
Pauză prânz
- 14.00 – 15.30 Practici de reconectare, relaxare, energizare, reîncărcare
Pauză
- 15.45-17.00 Meditație ghidată și discuție debrief
Traineri:
Mara Bria este doctor în psihologie, gazda Mind Education Podcast, cadru didactic asociat Facultatea de Psihologie, UBB, cu arii de expertiză în stres și burnout, reziliență, dinamici relaționale. Este fascinată de cum poate contribui la propria stare de bine în context personal și profesional.
Alina Lupeș este trainer și consilier Mind Education și Școala pentru Cuplu, în proiectele de mindfulness și vitalitate, și lucrează experiențial, cu integrarea practicilor de atenție, corp, și emoții.