Mind Education

Bine cu tine în cuplu

A fi bine cu tine și a ști că împlinirea personală și starea ta de bine depinde în primul rând de tine este esențial. Ar fi frumos ca iubirea celuilalt să ne facă fericiți fără un efort personal, însă și eu și tu știm că lucrurile nu stau așa. A avea convingerea că fericirea ta depinde în primul rând de partener este un mit ce conduce la multe dezamăgiri și frustrări. Pe de altă parte, știința ne spune că satisfacția în cuplu depinde de capacitatea celor doi de a fi bine cu ei înșiși și de a aduce în cuplu prezență, siguranță, încredere și asumare.

Vestea bună este că fiecare dintre noi putem învăța să avem grijă de noi, să devenim conștienți de cine suntem și care sunt nevoile noastre și cum putem contribui la starea noastră de bine și a partenerului. Stresul și oboseala adesea au un impact și asupra cuplului prin tensiunile care apar, a lipsei de prezență și relaxare. Tot mai multe cupluri devin mai conștiente de faptul că relația este influențată și de surse externe de stres și conflict, iar faptul de a ști cum să le recunoști și să le rezolvi readuce relaxarea în cuplu. De exemplu, unul din factorii principali pentru care scade dorința sexuală a femeilor și bărbaților este stresul de la locul de muncă, ducând la detașare și o dificultate de re-conectare cu nevoile erotice și emoționale.

Cursul vă oferă instrumente și alternative de a vă reconecta și a avea o stare de bine în controlul d-voastră, de reducere a oboselii și stresului și de a vă înțelege stilul de atașament și propriile mecanisme de protecție care vă creează nesiguranță și neîncredere. A fi bine cu tine este o condiție fundamentală pentru a construi o relație sănătoasă de cuplu și a avea puterea de a iubi și a primi iubirea partenerului.