Mind Education

Cuplul conștient. Trai în doi (M2)

Cui se adresează cursul?

Cursul se adresează celor care au parcurs primul modul din programul de formare Cuplul Conștient. Știința dedicată cuplului.

Care sunt tematicile cursului?

„Cuplul conștient. Trai în Doi” este al doilea modul din cadrul programului de formare dedicat specialiștilor.  Este un modul de aprofundare a ceea ce am abordat în primul modul. Prima parte a modulului vă oferă practicile și exercițiile programului dedicat cuplului „Trai în Doi ” și ale programului „Vreau să iubesc din nou”, iar în a doua parte vom aborda intervențiile dedicate cuplului în situații de criză și conflictuale, cum este trauma, infidelitatea, divorțul, dependența, depresia și narcisismul. 

Subiectele abordate sunt:

  1. Educația cuplului, în grup, comunitate sau în cabinet în cadrul procesului terapeutic pe modelul Trai în Doi ce cuprinde 6 teme relevante pentru cupluri. Terapeuții vor primi Manualul Trai în Doi cu tematica, practicile recomandate și exercițiile dedicate cuplului. Practicile pot fi aplicate atât în terapia de cuplu, cât și în programele de grup.
  2. Educația tinerilor și adulților, individual sau în grup, comunitate sau în cabinet în cadrul procesului terapeutic pe modelul Vreau să iubesc din nou. Terapeuții vor primi Manualul Vreau să iubesc din nou cu tematica, practicile recomandate și exercițiile necesare acestui proces individual de pregătire pentru viața de cuplu.
  3. Evaluarea cuplului în situații de criză: infidelitate, divorț, personalitate dificilă, tulburare clinică a unuia dintre parteneri – depresie, anxietate.
  4. Intervenții specifice în depresie și anxietate în cuplu. Terapia de cuplu când unul dintre parteneri șe confruntă cu o astfel de provocare emoțională. Studii de caz.
  5. Intervenții specifice în narcisism. Recunoaștere, evaluare și intervenții. Tipuri de narcisism și mod de abordare clinică. Studii de caz.
  6. Intervenții specifice în traumă. Evaluarea traumei și tipuri de intervenții adecvate cuplului când unul dintre parteneri sau ambii au trăit sau trăiesc o experiență traumatică. Studii de caz.
  7. Relația terapeutică în terapia de cuplu. Procesul personal de dezvoltare și transformare. Studii de caz.

Structura cursului:

  • 3 zile de curs, în total 24 ore (6 ore/zi)
  • Supervizare individuală și de grup
  • Accesul participanților la resursele și programele dedicate cuplului și relațiilor romantice dezvoltate de Școala pentru Cuplu.

Terapeuții care finalizează întregul program vor fi promovați de Școala pentru Cuplu pe site în registrul terapeuților și alte canale de comunicare (pagina de Facebook a Școlii pentru Cuplu) și vor fi implicați în acord cu valorile și preocupările personale, în programele dezvoltate de Școala pentru Cuplu.

Susținem dezvoltarea programelor educaționale în comunitățile și orașele un profesează terapeuții Școlii pentru Cuplu prin organizarea de conferințe, fie deschise publicului larg sau conferințe în școli, universități sau companii, tabere sau alte evenimente dedicate relațiilor sănătoase de iubire și cuplului.