Mind Education

Înțelegerea sexualității masculine de azi

Sexul este una dintre cele mai frecvente provocări într-o relație și, de cele mai multe ori, motivul pentru care cuplurile cer ajutor de specialitate.

Cu toate acestea, în terapie, celor mai mulți dintre pacienți le este dificil să discute deschis despre sexualitate, din teama de a nu fi stigmatizați sau din cauza sentimentelor de inadecvare, rușine sau vinovăție. În realitatea, însă, subiectul este esențial cu atât mai mult cu cât sexualitatea se schimbă pe tot parcursul vieții, chiar și în interiorul unei relații de cuplu, jucând un rol important pentru menținerea sănătății mintale și emoționale.

Pentru o mai bună înțelegere a sexualității și comportamentului sexual, continuăm seria workshop-urilor destinate profesioniștilor care lucrează îndeaproape și le sunt ghizi cuplurilor și celor care traversează momente dificile în relație.

Așadar, vă invităm să luați parte la cursul „Înțelegerea sexualității masculine de azi”, susținut de Dr. Joe Kort, psihoterapeut american și director al Modern Sex Therapy Institute, alături de colegul nostru Raul Lupaș.

Cursul este destinat psihoterapeuților, medicilor, psihologilor clinicieni sau studenților la masterat din cadrul facultăților de Psihologie și vine în sprijinul acestora pentru a avea resursele necesare în gestionarea provocărilor care vizează sexualitatea clienților, precum și pentru contribuția pe care o pot avea în cultivarea sănătății mintale.

?????? ?? ?????? ??????:
• Perspective recente și studii privind sexualitatea bărbaților și implicațiile acestora în procesul psihoterapeutic (bărbați, femei și cupluri)
• Ce înseamnă sănătate sexuală când vorbim despre sexualitatea bărbaților
• Comportamentul sexual al bărbaților care declanșează conflicte în cadrul cuplurilor heterosexuale. Ce e de făcut?
• Înțelegerea fluidității sexualității masculine, incluzând termeni precum heteroflexibil și homoflexibil

??????? ??????? ?????? ????:
Se va desfășura online, în limba engleză.

?????? ??. ??? ????

Psihoterapeut american, director clinic și fondator al Centrului pentru Sanătate Sexuală și Relațională în Royal Oak, Michigan. Este, de asemenea, director al Modern Sex Therapy Institute, formator în sex therapy și doctor în sexologie clinică.

Specializat pe Terapie Afirmativă, IMAGO și având formare în EMDR, Joe Kort și-a dedicat activitatea problemelor maritale, cauzate de comportamentele sexuale scăpate de sub control, adicțiile sexuale și identitate sexuală, cu focus pe depresie, anxietate și stres.

Este autor a patru cărți și multe articole, precum și gazda podcastului “Smart sex, smart Love”.

?????? ???? ?????̦

Psiholog clinician, psihoterapeut și coordonator al departamentului corporate în cadrul Mind Education. Este, de asemenea, specializat în psihologia sănătății, psihoterapia cognitiv-comportamentală și terapia schemelor.

În urma experienței din ultimii ani în Clinica Mind Education, Raul Lupaș a identificat o accentuare a provocărilor ce țin de sexualitate în rândul clienților săi, ceea ce i-a trezit interesul pentru extinderea expertizei sale în zona comportamentului sexual și l-a direcționat spre cursuri și formări de specialitate. Raul crede că bunăstarea emoțională și relațională este conectată de sănătatea noastră sexuală, iar integrarea viziunii sale în munca clinică a avut rezultate importante pentru reapropierea cuplurilor, dar și în terapia individuală.