Mind Education

Masterclass for leaders

 

Într-un context economic atât de volatil, abilitatea de a purta conversații dificile nu mai este doar o competență “soft”, ci o necesitate strategică. Incertitudinea economică, restructurările și prudența investitorilor rescriu regulile jocului în companii, în special în domenii precum IT-ul, unde disponibilizările și reducerile bugetare sunt tot mai frecvente.

În acest context, comunicarea eficientă devine un factor esențial pentru reziliența organizațională și performanța echipelor.

Studiile arată că:

🔹 𝟕𝟎% 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚𝐭̦𝐢 evită conversațiile dificile la locul de muncă, ceea ce afectează colaborarea și încrederea.

🔹 𝟓𝟑% 𝐚𝐥𝐞𝐠 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐠𝐧𝐨𝐫𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐩𝐨𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐥𝐢𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥, iar consecința este  scăderea motivației și a ratei de retenție a personalului. Oamenii evită conversațiile dificile din teama de a nu fi sancționați, de a nu-și deteriora relațiile la muncă și pentru că nu au pregătirea adecvată.

🔹 𝐆𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐨𝐚𝐬𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐥𝐢𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐫𝐞 𝐮𝐧 𝐢𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯, reducând productivitatea și generând costuri ascunse pentru companii (în medie, 7.500 USD/ incident și peste 7 zile pierderi de timp de lucru)

𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆

Acest curs este destinat liderilor, specialiștilor HR și antreprenorilor care doresc să crească productivitatea companiei și să construiască echipe mai reziliente și asumate.

 

𝐂𝐞 𝐯𝐞𝐢 𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̦𝐚:

✅ Strategii pentru abordarea subiectelor sensibile, fără să escaladezi conflictul
✅ Tehnici pentru stabilirea limitelor sănătoase și menținerea încrederii
✅ Cum să gestionezi personalitățile dificile din echipă

✅ Bune practici pentru sprijinirea angajaților care se confruntă cu burnout, anxietate sau stres profesional

✅ Studii de caz și exerciții practice pentru antrenarea conversațiilor dificile în timpul cursului

 

𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢:

𝐑𝐚𝐮𝐥 𝐋𝐮𝐩𝐚𝐬̦: psiholog clinician și organizational în cadrul Mind Education, psihoterapeut și doctor în Științele Educației.

Specializat în psihologia sănătății, terapia cognitiv-comportamentală și terapia schemelor, Raul aduce în companii expertiza sa în transformare organizațională, acumulată inclusiv prin studiile în Afaceri Internaționale și activitatea didactică la Academia de Studii Economice din București, unde predă psihologia muncii.

Prin servicii de consultanță, training și coaching, alături de echipa Mind Education, el sprijină organizațiile și liderii în dezvoltarea și implementarea de programe menite să contribuie la dezvoltarea personală a angajaților și la performanța business-urilor.

 

𝐌𝐚𝐫𝐚 𝐁𝐫𝐢𝐚: psiholog, doctor în psihologie

Mara are peste 15 ani de experiență în cercetare și consultanță organizațională. Este preocupată de teme precum bunăstarea emoțională și de aspectele personale și dinamicile din relații care o susțin.

Pasionată de cunoaștere, creează și coordonează proiectele de cercetare ale Mind Education și Școala pentru Cuplu, prin care conectează cu sensibilitate știința cu viața practică. Predă, de asemenea, la Facultatea de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai, două cursuri despre bunăstarea emoțională în organizații.

Sindromul burnout a fost tema tezei ei de doctorat, iar cercetările publicate în jurnale de specialitate internaționale au fost printre cele mai citite.