Mind Education

Practica stării de bine

Practica Stării de Bine este un workshop de două zile construit pentru a te ghida și inspira în propriul tău proces de cunoaștere și evoluție personală. Este despre cum să ai grijă de starea ta de bine zi de zi, de mintea și nevoile tale emoționale. Să le descoperi și să te descoperi.

Cum a luat naștere? „Practica Stării de Bine este un curs aparte pentru că este construit cu recunoștință din poveștile de viață ale oamenilor pe care i-am cunoscut, un curs inspirat din propriul nostru proces de transformare și vindecare, și, cum este și firesc, este un curs clădit pe fundamentul științei care ne slujește cunoașterea și înțelegerea.” – Domnica Petrovai, fondatorul Mind Education și Școala pentru Cuplu

Cui se adresează? Practica Stării de Bine este pentru cei care își doresc mai multă claritate, înțelepciune și curaj în viața lor. Să devină mai conștienți și prezenți. Este un curs pe care ți-l poți oferi cadou. Ai grijă de tine într-un mod inedit. Îți oferi un timp de reflecție, cunoaștere și introspecție în atmosfera plăcută și în același timp provocatoare a unui curs.  

Ce vei învăța?

  • De ce ne este greu să ne înțelegem

Vom vorbi despre relația ta cu tine: cine ești și cine vrei să devii. Cum te-a influențat trecutul și care sunt darurile propriei tale biologii. Unicitatea ta. Ce te sabotează, care sunt rezistențele și ce te ține uneori pe loc când ai vrea să acționezi. Vom vorbi despre încredere și siguranță, dezamăgiri și regrete.

  • Care sunt nevoile tale și cum le împlinești, în acord cu valorile tale

Înveți despre tine, nevoile tale și cum să îți oferi ce ai nevoie. Vei învăța să-ți construiești ancorele personale de care ai nevoie în momentele când ai nevoie de vindecare emoțională. După o despărțire dureroasă, sau o pierdere sau un eșec.

  • Cum câștigi claritate în gânduri și emoții

Relaţia cu gândurile, cum să nu rămâi blocat în ele. Relaţia cu emoţiile, fără să ajungi copleşit de ele. Despre frică, tristeţe și furie.

  • Cum faci față greutăților vieții

Un curs despre reziliență, despre cum îți recunoști și înțelegi disconfortul și cum te recuperezi după o situație stresantă și inconfortabilă. Despre acceptarea schimbării. Cum ne menținem sănătatea mentală și emoțională zi de zi și în momente dificile.

  • Conversații dificile și inconfortabile. Cum devii mai conștient în relații

Vom vorbi despre vulnerabilitate și iertare, în loc de „cine are dreptate şi cine greşeşte”. Despre intenţii şi impact, în loc de acuzaţii. Despre asumare, în loc de „este doar vina ta”. Despre emoţii, în loc de judecăţi şi interpretări. Care sunt pașii unei conversații dificile.

Practici pe care le vom exersa împreună:

  • Practica agilității mentale și emoționale;
  • Practica compasiunii;
  • Practica prezenței în situații tensionate și inconfortabile;
  • Practica conectării sigure cu sine și ceilalți;
  • Practica empatiei și asumării în relații.

„Cursul este unul practic: cu instrumente de autoevaluare, discuții de grup, exerciții. Toate acestea asigură un kit de bază despre cunoașterea de sine și starea de bine, aplicat în cele mai importante domenii: dragoste, muncă, relații și sens în viață.” – Delia Lungu, psihoterapeut