Programul Trai în doi la Cluj
Reîncepem o nouă ediție a programului Trai în doi la Cluj.
Trai în doi este angajamentul și cadoul pe care vi-l oferiți vouă și relației, pentru o mai bună înțelegere reciprocă și pentru a ști cum să traversați momentele și tranzițiile dificile din cuplu, cu ghidajul unui specialist.
Pierderea speranței, rupturile dureroase din cuplu, separarea și divorțul pot fi prevenite cu succes dacă știm cum să protejăm relația și care sunt abilitățile și resursele care ne susțin în traversarea tranzițiilor. Cert este că multe dintre dintre provocările unui cuplu pot fi prevenite prin dobândirea acestor abilități personale și relaționale.
Ce vă oferă acest curs:
- Un cadru potrivit și ghidajul de care aveți nevoie pentru a explora subiecte esențiale cum ar fi: înțelegerea dinamicilor din cuplu, cauzele certurilor sau cum să purtați conversații inconfortabile, fără ca acestea să se transforme în conflicte și cum să reparați rupturile apărute în urma unor certuri puternice.
- Cunoștințele și resursele necesare pentru a ieși din etapa învinovățirii și a renegocia puterea și modul în care luați deciziile.
- Sprijinul profesional al Domnicăi Petrovai, psiholog și psihoterapeut, fondatoarea Școlii pentru Cuplu.
- Acces la o rețea de psihoterapeuți formați în cadrul Școlii pentru Cuplu, care au o abordare diferită față de specialiștii cu experiență în terapia individuală.
- Acces la cursurile online din platforma Sinergie

Teme abordate în cadrul cursului:
- Înțelegerea și conștientizarea tranzițiilor personale și ale relației și cum puteți proteja și susține relația să evolueze în ciuda dificultăților apărute.
- Cauzele certurilor: discutarea subiectelor dificile și a certurilor recurente și dureroase (ex: lipsa sprijinului emoțional reciproc, bani, viața sexuală, educația copiilor sau timpul liber etc.), definirea dinamicilor frustrante și conflictuale în cuplu.
- Identificarea propriei contribuții la dinamica relației, a mecanismelor de protecție și a propriei reactivități, cât și a resurselor personale care susțin sau pot să susțină relația.
- Ieșirea din etapa învinovățirii reciproce prin transformarea fuziunii emoționale în conectare și sprijin reciproc.
- Cum să purtați conversații dificile, fără teamă și fără să vă atacați sau să vă simțiți atacați unul de celălalt.
- Identificarea sursele de stres din relația voastră și cum ați putea proteja cuplul de stresul din afara relației, fără să vă deconectați unul de celălalt.
- Renegocierea puterii în relație: regândim și definim modului în care luați împreună decizii în cuplu.
- Înțelegerea provocărilor vieții sexuale atât în ceea ce privește dorința sexuală, cât și disponbilitatea de a integra erotismul în viața cuplului; renegocierea granițelor și semnificația monogamiei.
- Cum vă construiți propriile repere ale relației și să contribuiți la bunăstarea comunității în care trăiți și munciți prin susținerea cuplurilor atât în momente dificile, cât și în a trăi cu bunătate și înțelegere reciprocă.