Mind Education

Filmul de vineri: A treia zi

sursa: HBO

A treia zi este un serial produs de HBO, o combinație între teatru și televiziune foarte interesantă cu Jude Law și Naomi Harris în rolurile principale. Serialul are două părți, Vara unde Jude Law este personajul principal și Iarna cu Naomi Harris în prim plan.

Este un serial neobișnuit, însă m-a atras de la început imaginile și muzica care sunt incredibile, chiar dacă mi-a fost mai greu să înțeleg povestea și sensul ei.

Povestea este aparent simplă, personajele ajung blocate pe o insulă din Marea Britanie din care nu pot scăpa. Legătura insulei cu lumea este un drum prin apă accesibil din când în când. Imaginea dezvăluirii drumului este și ea fascinantă. Desfășurarea serialului pare a unui film horror cu mesaje mistice și înțelesuri greu de descifrat. Însă pas cu pas ni se dezvăluie înțelesul acestei povești, suferințele emoționale ale celor doi prin simbolistica scenariului. Punerea în scenă a viziunii asupra vieții a celor doi este foarte diferită, pe de o parte povestea unei mame, aparent singură care își crește cele două fete, și cea a bărbatului care salvează o fată și ajunge pe aceeași insulă.  

Cum spuneam, combinația de teatru și film este foarte provocatoare și frumoasă, ca și simbolistica, muzica și imaginea. Un alt mod de a vorbi despre suferințele emoționale, despre cum facem față pierderii, despre traumă. Diferit, de exemplu, de cea din filmul Quinn of Hearts, însă revelatoare.

Un serial pe care vi-l recomand, merită văzut și pentru că regizorul îți oferă momente vizuale și o muzică incredibilă prin care poți surprinde trăirile complexe și profunde ale personajelor.

https://www.youtube.com/watch?v=hLwGCQ1i1ts