Mind Education

Filmul de vineri: Australia

Australia (2008) este un film regizat de Baz Luhrmann, cel care a regizat Romeo și Julieta și Moulin Rouge și avându-i ca protagoniști pe Nicole Kidman și Hugh Jackman, fiind al doilea film australian cu cele mai multe vânzări din toate timpurile, după Crocodile Dundee.

Un film despre oameni, despre diferențe, culturi și lumi diferite. Cum funcționează o societate, despre regulile ei și încălcarea lor – fie din aroganță fie din datorie. Și totuși, un film despre curajul și perseverența de a înfrunta răul, de a schimba mentalități și a trăi liber, după regulile unei inimi curate. Doar pentru că așa este, nu înseamnă că așa ar trebui să fie.

O poveste de dragoste între o aristocrată și un văcar, despre cum se estompează încet încet diferențele dintre ei, despre feminitatea și masculinitatea învățată, stereotipuri care ridică bariere în a ne arăta cu adevărat unii altora și a descoperi esența relației dintre un bărbat și o femeie.

O poveste despre iubire. Despre iubirea unui copil. Dincolo de culoarea pielii și a modului în care a fost conceput, dincolo de regulile societății și, mai ales, dincolo de frica de a fi părinte sau frica de a fi un părinte bun.

Despre 3 oameni ce s-au regăsit: un copil aborigen conceput dintr-un viol, o „corcitură” dintre un alb și o aborigenă, ce și-a văzut mama înecându-se. Un copil care duce însă în el o moștenire a unei lumi pe cale de dispariție. O femeie cu educație, rigidă și mândră, dar care trăiește durerea imposibilității de a avea copii. Un bărbat simplu, dar integru, care din iubire a încălcat regulile societății de a avea o relație cu o aborigenă și care a rămas văduv. 3 oameni, o familie. 3 povești de viață diferite împletindu-se minunat, transmițând speranța că binele și iubirea înving. Cântă-mi, eu te voi auzi.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.